Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

  dr. S.J.H. Majoor (Stan)

Lector Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken
Telefoon:
0621156714
Email:
s.j.h.majoor@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
12-A12
Expertise:
Grootstedelijke vraagstukken / Urban Issues
Social media:
Website:
Lectoraat Coordinatie Grootstedelijke Vraagstukken
Ga naar HvA Research Database

Stan Majoor (1977) is Lector Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken en Wetenschappelijk directeur van het Centre of Expertise Urban Governance and Social Innovation. Hij geeft leiding aan een onderzoeksprogramma over grootstedelijke vraagstukken in de Amsterdamse regio op het raakvlak van sociale, ruimtelijke, economische en bestuurlijke vragen. Daarnaast is hij geïnteresseerd in de spanning tussen innovatie en vernieuwing enerzijds en borging en consolidatie anderzijds in complexe organisaties. Financiering hiervoor wordt verkregen vanuit samenwerkingverbanden met stedelijke partners en via subsidies van SIA-RAAK en diverse EU-programma’s.

Binnen het Centre of Expertise Urban Governance and Social Innovation is hij verantwoordelijk met een team onderzoekers voor de verbindende kennisagenda die gericht is op collaborative governance en sociale innovatie. Majoor is tevens gastdocent bij de HvA Master Urban Management. Daarnaast is hij lid van de Maatschappijraad van de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot, bestuurslid van het nationale Lectoratenplatform Stad en Wijk en bestuurslid van de Van Eesteren-Fluck en Van Lohuizen Stichting.

Tussen 2001 en 2015 was hij werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam als junior-onderzoeker, post-doc en universitair docent planologie. Tussen 2008 en 2012 was hij daar programmadirecteur van de bachelor Sociale geografie en Planning en bestuurslid van het College Sociale Wetenschappen. Majoor heeft internationale onderzoekservaring in de Verenigde Staten, Denemarken, Spanje, Hong Kong en Australië, begeleid promovendi en publiceerde meer dan 30 peer reviewed artikelen en boekhoofdstukken en meer dan 60 professionele publicaties.

Bekijk het CV van Stan Majoor hier >

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database