Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

  C.H.M. Latour (Corine) PhD

Lector Integratie van Psychiatrische en Somatische Zorg
Email:
c.h.m.latour@hva.nl
Werkadres:
Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam
Postadres:
Postbus 2125,1000 CC Amsterdam
Kamernummer:
C 211
Ga naar HvA Research Database

Corine Latour (1967) behaalde in 1989 haar diploma hbo-Verpleegkunde. Hierna werkte ze in verschillende psychiatrische instellingen in Amsterdam. Na het afronden van de Voortgezette Opleiding Verpleegkundig Specialist GGZ, ging ze in 1991 aan het werk bij de Psychiatrische Consultatieve Dienst van het VU Medisch Centrum. Ze volgde in die periode de opleiding Evidence Based Practice aan de Universiteit van Amsterdam.

Ze promoveerde in 2006 bij Wim Stalman, hoogleraar Huisartsgeneeskunde aan de Vrije Universiteit, op het onderwerp ‘Coordination of Care for the Complex Medically Ill’. Kort na haar promotie is zij als docent verpleegkunde gaan werken bij de Hogeschool van Amsterdam. Zij bekleedde daar verschillende functies, en combineert sinds oktober 2015 de functie van opleidingsmanager hbo-Verpleegkunde met die van kernlector.

Ze is voorzitter van de landelijke Anna Reynvaan Studentenprijs, en is bestuurslid van het Landelijk Overleg Onderwijs Verpleegkunde (LOOV). Corine is lid van het INTERMED-consortium, en is actief in de Case Management Society of America (CMSA).

In haar vrije tijd tref je Corine in de sportschool, twintig meter onder water, met vrienden in de betere restaurants of thuis met bier, patat en Catan. Of je treft haar op de bank om series als House of Cards, The Blacklist of Borgen te kijken. En in de zomer tref je haar niet omdat ze zich dan graag, off-line, naar verre oorden begeeft, samen met haar man en zoon.

Publicaties op Researchgate

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database