Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

  M.J. van Hartingsveldt (Margo) PhD

Lector Ergotherapie - Participatie en Omgeving
Email:
m.j.van.hartingsveldt@hva.nl
Werkadres:
Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam
Postadres:
Postbus 2120,1000 CC Amsterdam
Kamernummer:
C1.46
Ga naar HvA Research Database

Margo van Hartingsveldt is in 1983 als ergotherapeut afgestudeerd aan de opleiding Ergotherapie te Weesp, een voorloper van de huidige opleiding Ergotherapie aan de HvA. Na haar opleiding heeft zij meer dan 25 jaar als kinderergotherapeut op verschillende plekken gewerkt: in de revalidatie, het academisch ziekenhuis, het regulier onderwijs en in een particuliere praktijk. Van 2003 tot 2011 was zij hoofd Ergotherapie, kinderergotherapeut en onderzoeker van de afdeling Revalidatie van het Radboudumc in Nijmegen.

In 2003 behaalde ze haar Master of Science Paramedische Zorg (cum laude) aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), het Nederlands Paramedisch Instituut (NPI) en het UMC St Radboud in Nijmegen. In 2014 promoveerde zij aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op het proefschrift Ready for handwriting over de ontwikkeling van een meetinstrument voor oudste kleuters: de Writing Readiness Inventory Tool In Context (WRITIC) .

Sinds april 2011 werkt Margo als opleidingsmanager van de School of Occupational Therapy (Bachelor Ergotherapie en de European Master of Science in Occupational Therapy). Sinds maart 2016 als lector Ergotherapie – Participatie & Omgeving bij de faculteit Gezondheid, Hogeschool van Amsterdam (HvA). Sinds februari 2021 is zij opleidingsmanager van de opleiding Oefentherapie/Interprofessioneel Paramedische Zorg.

Margo is eerste auteur van het Beroepsprofiel ergotherapeut (komt uit in 2022) en van het Profiel Specialisatie kinderergotherapeut (2015). Zij is als redactielid betrokken bij de 3e, 4e 5e en 6e druk van Grondslagen van de ergotherapie (komt uit in 2022), een standaardwerk voor de opleidingen ergotherapie en voor ergotherapeuten in de praktijk in Nederland en in Vlaanderen. Samen met Liesbeth de Vries vormt ze de redactie van de manual van WRITIC-assessment (2016) en van het WRITIC-groepsprogramma (2020).

Margo publiceert regelmatig in Nederlandse en internationale tijdschriften. Sinds 2005 geeft zij studiedagen nationaal
en internationaal over kinderergotherapie en het gebruik van verschillende meetinstrumenten. Zij geeft regelmatig lezingen op congressen in binnen- en buitenland.

Margo is betrokken bij ontwikkelingen binnen de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland als lid van de adviesgroep Onderzoek en Wetenschap.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database