Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

  M.N. Groen (Maarten)

Docent Onderzoeker
Email:
m.n.groen@hva.nl
Werkadres:
Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 40,1000 AA Amsterdam
Kamernummer:
04A11
Ga naar HvA Research Database

Maarten Groen MSc is docent/onderzoeker bij het lectoraat Visual Methodologies en Responsible IT en doet onderzoek naar het verzamelen en analyseren van data uit de stad.

Onderzoek

Maarten doet onderzoek naar het verzamelen en analyseren van data uit de stad vanuit verschillende perspectieven. Zo werkt hij aan tools en methodes om samen met bijvoorbeeld bewoners data te verzamelen en te duiden. Daarnaast werkt hij ook aan data-analyse projecten waarin met behulp van bijvoorbeeld beeldherkenning algoritmes grote hoeveelheden data vanuit de stad worden geanalyseerd

Motivatie

Projecten die gebruik maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen vindt Maarten het leukst om te doen. Hij verdiept zich graag in nieuwe onderwerpen en de toepassing daarvan in de praktijk, met daarbij altijd een kritische blik op de impact op de maatschappij.

Huidige projecten

Maarten werkt op dit moment aan verschillende onderzoeksprojecten zoals Urban Belonging (over tools voor citizen empowerment), en Building for Well-being (het met beeldherkenning algoritmes analyseren van stedelijke gebieden op basis van streetview foto’s).

Huidige onderwijsactiviteiten

Maarten werkt als docent bij HBO-ICT. Bij de HBO-ICT opleiding coördineert hij een project waarin studenten in 20 weken een webapplicatie maken voor een opdrachtgever uit het werkveld of voor een van lectoraten op de HvA.

Opleiding

Maarten is in 2012 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in Information Studies met een specialisatie in Human Centered Multimedia.

Meer weten? Neem gerust contact op via m.n.groen@hva.nl

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database