Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

  A.E. Brons (Annette)

Onderzoeker lectoraat Digital Life
Telefoon:
0621156976
Email:
a.e.brons@hva.nl
Werkadres:
Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 23,1000 AA Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Annette Brons is docent-onderzoeker bij het lectoraat Digital Life van Kenniscentrum Create-IT en doet onderzoek op het gebied van e-health.

Onderzoek

Het huidige onderzoek van Annette richt zich op e-health tools die kinderen met een chronische zieke of beperking ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het trainen van bepaalde vaardigheden of het stimuleren van gezond gedrag. Bij de ontwikkeling van deze e-health tools richt Annette zich voornamelijk op personalisatie van de tool met Artificial Intelligence zodat de games precies aansluiten bij wat de kinderen nodig hebben. Dit is nodig omdat elk kind andere behoeften heeft en de situatie van een kind ook elke dag kan veranderen.

Motivatie

Kinderen met een chronische ziekte of beperking lopen regelmatig tegen problemen aan, maar weten vaak zelf heel goed wat ze nodig hebben. Ook hun ouders en zorgverleners hebben veel waardevolle informatie. Daarom werkt Annette graag samen met deze kinderen, ouders en zorgverleners aan een oplossing zodat het uiteindelijke product ook écht aansluit bij hun wensen en behoeften.

Huidige projecten

Op dit moment werkt Annette aan haar promotie-onderzoek, in samenwerking met de Universiteit Utrecht, waarbij het gaat om het personaliseren van games voor kinderen met een chronische ziekte of beperking. Een voorbeeld hiervan is een kubus met sensoren om de fijne motoriek te trainen en te testen. Kinderen spelen spelletjes op deze kubus en terwijl ze spelen worden hun motorische vaardigheden door de sensoren gemeten. Met deze informatie wordt het spel aangepast aan het juiste niveau zodat ze op het juiste niveau oefenen én het oefenen leuk is. Een ander voorbeeld is een app om kinderen met astma te stimuleren meer te bewegen. Met deze app wordt op een leuke manier inzichtelijk gemaakt hoeveel de kinderen bewegen en doen ze positieve ervaringen op met bewegen. Hierdoor bewegen ze vaker en met meer plezier.

Huidige onderwijsactiviteiten

Annette heeft gewerkt aan de ontwikkeling van de minor Applied Artificial Intelligence. Bij deze minor AAI geeft zij nu les, voornamelijk op het gebied van machine learning en deep learning. Bij de minor zorgtechnologie geeft Annette les op het gebied van onderzoeksvaardigheden. Daarnaast werken er ook meerdere studenten van verschillende opleidingen mee aan haar promotie-onderzoek.

Opleiding

In 2017 heeft Annette haar Master Artificial Intelligence behaald aan de Universiteit Utrecht. Daarvoor heeft zij in 2014 haar Bachelor Bewegingswetenschappen behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Meer weten? Neem gerust contact op via a.e.brons@hva.nl.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database