Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Voor docenten

Toegang tot actuele kennis en meedenken over onderzoek

Bij de Hogeschool van Amsterdam en de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie zijn onderwijs en onderzoek nauw verbonden. Je kunt als docent op uiteenlopende manieren bijdragen aan en gebruikmaken van het onderzoek binnen het domein.

Wat kun je doen?

Toegang tot actuele kennis

Ben je op zoek naar inspiratie? De lectoraten en labs hebben veel kennis in huis. Ze zijn op de hoogte van actuele literatuur en ontwikkelen handige, praktische tools en onderzoeksmethodes. Bekijk de pagina's van de lectoraten of neem contact op met een lector voor meer informatie.

Docent-onderzoeker

Als docent-onderzoeker kun je naast je werk in het onderwijs meewerken aan onderzoek bij een lectoraat. Heb je hier belangstelling voor? Bespreek het met je leidinggevende en neem contact op met een van onze lectoraten om de mogelijkheden te bespreken. Zij kunnen bovendien bekijken of de (financiële) ruimte beschikbaar is.

Denk mee over ons onderzoek

Onderzoeksvragen van het kenniscentrum worden geformuleerd in samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs. Zo zorgen we ervoor dat het onderwijs en het werkveld op elkaar blijven aansluiten. Lectoraten organiseren in het onderwijs ook minoren.

Promoveren

Onze faculteit heeft een pre-promotieregeling voor docent-onderzoekers die zich willen voorbereiden op een promotieonderzoek dat aansluit op het onderzoek en onderwijs van FDMCI. Je krijgt dan tijd en begeleiding om te werken aan een aanvraag van een NWO-promotiebeurs voor leraren. Bij een pre-promotievoorstel wordt een steunbetuiging gevraagd van een opleidingsmanager en een lector van FDMCI. Belangrijke tip als je dit traject aan wilt gaan: ga zo vroeg mogelijk in gesprek binnen je opleiding en met een of meerdere lectoraten.

Esther Hammelburg van het lectoraat Creative Media for Social Change promoveert op het fenomeen 'liveness'

Professional Doctorate

In 2023 zijn hogescholen gestart met een pilot voor een eigen doctoraatstraject: de Professional Doctorate. Daarmee introduceert het hbo een nieuw leertraject waarmee het de grenzen in de beroepspraktijk wil verleggen. De HvA neemt deel aan deze pilot die de Vereniging Hogescholen is opgestart in samenwerking met OCW. Neem voor meer informatie contact op met Femke Glas, beleidsmedewerker KC FDMCI.

Heb je een algemene vraag over het kenniscentrum? Neem dan contact op met Wouter Groot, Hoofd Bedrijfsvoering Onderzoek FDMCI.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum FDMCI 28 augustus 2023