Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Voor docenten

Toegang tot actuele kennis en mee denken over het onderzoek

Bij de Hogeschool van Amsterdam en de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie zijn onderwijs en onderzoek nauw verbonden. Je kunt als docent op meerdere manieren bijdragen aan en gebruik maken van het onderzoek binnen het domein.

Wat kun je doen?

Toegang tot actuele kennis

Ben je op zoek naar inspiratie? De lectoraten en labs hebben veel kennis in huis. Ze zijn op de hoogte van actuele literatuur en ontwikkelen handige, praktische tools en methodes. Bekijk de pagina's van de lectoraten, of neem contact op met een lector voor meer informatie.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Loes Bogers vertelt meer over de waarde van de Learning Community Critical Making. 

Docent-onderzoeker

In de functie docent-onderzoeker ben je in dienst van een lectoraat. Je wordt opgenomen in de kenniskring van een lector, onderzoekers en docent-onderzoekers. Heb je interesse in deze combinatiefunctie? Bespreek het met je leidinggevende en neem contact op met een van de lectoraten om de mogelijkheden te bespreken. Zij kunnen kijken of de (financiële) ruimte beschikbaar is.

Learning Communities

De FDMCI Learning Communities zijn een nieuwe vorm van samenwerking tussen opleidingen, lectoraten en externe partners waarin actuele thema’s worden uitgediept. Voor docenten is hierin belangrijke rol weggelegd. Het doel is om kennis te delen en nieuwe kennis te ontwikkelen die van nut is voor onderwijs, onderzoek het werkveld. Die kennis kan bijvoorbeeld landen in minoren, AD’s of masters of nieuwe onderzoeksprojecten.

Denk mee over het onderzoek

Onderzoeksvragen van het kenniscentrum worden geformuleerd in samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs. Zo zorgen we ervoor dat het onderwijs en het werkveld op elkaar blijven aansluiten. Lectoraten organiseren in het onderwijs ook minoren.

Promoveren

Heb je de ambitie om te promoveren? Dan kun je hiervoor een voorstel indienen bij de promotiecommissie. Je hebt hiervoor in eerste instantie schriftelijke steunbetuigingen nodig van een promotor, je leidinggevende en een van de lectoren. Ook zijn er mogelijkheden voor een voorbereidend jaar, ook wel pré-promotie. Lees alle voorwaarden in het document Promoties bij domein DMCI en het Promotiereglement van de HvA.

Esther Hammelburg van het lectoraat Creative Media for Social Change promoveert op het fenomeen 'liveness'.

---

Heb je een algemene vraag over het kenniscentrum? Neem dan contact op met Wouter Groot, Hoofd Bedrijfsvoering Onderzoek FDMCI.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum FDMCI 28 maart 2022