Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Voor bedrijven en organisaties

Ontmoet talent en ontwikkel innovatieve producten met onze onderzoekers

Het Kenniscentrum FDMCI onderzoekt en ontwikkelt digitale toepassingen en modellen samen met de creatieve industrie, IT-sector, en maatschappelijke en culturele organisaties. Een verbindend thema in het onderzoek is Citizen Empowerment.

Er zijn verschillende mogelijkheden waarop uw organisatie deel kan nemen:

Samenwerken in specifieke onderzoeksprojecten

Onze lectoraten werken samen met toonaangevende partners in media, games, design, mode, IT en cultuur om hun onderzoeksprojecten uit te voeren. Samen wordt gezocht naar (nieuwe) kennis en innovaties binnen deze thema's. De kennis die wordt opgedaan binnen de projecten delen we met elkaar en met het onderwijs.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Hoe kunnen bioscopen bezoekers met elkaar verbinden, behalve door samen films kijken? In het kader van het project Connecting Cinemas maakten studenten van de Master digital Design - HvA een speelse digitale media-installatie, getiteld CineCubes. Zo hopen ze een jonger publiek te binden aan bioscopen. 

Lab Industry Leader

Als Lab Industry Leader van een van onze labs bent u nauw betrokken bij het onderzoek in een lab. In labs onderzoeken en ontwikkelen talenten, onderzoekers en bedrijven samen digitale toepassingen. Op dit moment zijn onder andere Cisco, Digital LBi en Info.nl als Lab Industry Leader verbonden aan een lab.

Sluit aan bij de Knowledge Mile

Sluit u aan bij de Knowledge Mile en werk samen met partners als de HvA, KPN, NS, Bell Labs, Rabobank en Waag Society aan de slimste straat van Nederland. Is uw bedrijf gevestigd in het gebied dat loopt van het Amstelplein tot de Nieuwmarkt in Amsterdam? Of wilt u de Knowledge Mile gebruiken om producten en ideeën te testen, te ontwikkelen of te laten zien? Neem contact op met community manager Loes van der Tuuk voor meer informatie.

Wilt u op een andere manier met het Kenniscentrum FDMCI samenwerken, of bent u geïnteresseerd in een lopend onderzoek? Wij horen graag van u.

U kunt contact opnemen met Wouter Groot, hoofd bedrijfsvoering of met Joyce Overklift Vaupel Kleyn, communicatieadviseur.

22 oktober 2021