Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Maatschappelijke impact van digitalisering onderzocht

Digitalisering dringt steeds dieper door in alle lagen van onze maatschappij. Dat brengt mogelijkheden, maar ook risico’s met zich mee. Een kritische houding is daarom belangrijk. Het Kenniscentrum werkt daarom hard aan onderwijs en onderzoek met een positieve impact op de samenleving. Dit doen wij in samenwerking met bedrijven in de regio Amsterdam, maar onderzoek vindt ook ver daar buiten plaats. Onderwijs en onderzoek zijn nauw met elkaar verweven. 

De digitale transitie blijkt niet zonder meer makkelijker om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Dit vraagt om een holistische en kritische houding in het ontwerpen, ontwikkelen, onderzoeken en toepassen van digitale technologieën en media. Als onderzoekers van het kenniscentrum van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI) aan de Hogeschool van Amsterdam nemen we onze verantwoordelijkheid. We ontwikkelen onderzoek en onderwijs met een positieve impact op de samenleving en onze planeet. Die ambitie past goed bij de opleidingen en het werkveld van de faculteit.

Interdisciplinaire netwerkorganisatie

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Lector Tamara Witschge van het lectoraat Creative Media for Social Change gaf een college over journalistiek in uitdagende tijden. 

Het Kenniscentrum FDMCI zoekt op allerlei fronten de samenwerking op als interdisciplinaire netwerkorganisatie. Onderzoek is gebundeld in acht lectoraten. Studenten worden actief betrokken bij onderzoek en communities op het gebied van actuele onderwerpen dragen hieraan bij. Ook werken we nauw samen met bedrijven en organisaties in de regio Amsterdam. Ons onderzoek heeft hierdoor een directe impact op het werk in de praktijk. Meer hierover lees je op de pagina over samenwerken.

We doen naar onderzoek naar diverse onderwerpen waarin de lectoraten zijn opgedeeld: van media, tot ict, gamification, digitale cultuur en fashion.

22 oktober 2021