Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Makerslab

11 Resultaten

Click here for English

Mogelijkheden

In deze open werkplaats kunnen studenten en medewerkers van de HvA terecht om ideeën vorm te geven in materialen als hout, kunststof, papier en textiel. Ook kun je intens gekleurde afdrukken maken met de RISO-printer of full colour printen op bijna alle materialen met de UV-printer. In de digitale maakruimte vindt je verder 3D-printers, lasersnijders, een schuimsnijder en een stickersnijder. De maakruimte met analoge gereedschappen is voorzien van een kolomboormachine, een lintzaag, een schuurmachine en vele handgereedschappen.

Werkwijze

In het Makerslab kun je niets laten maken maar je kunt het wel zelf gaan maken. Het Makerslab is een Doe Het Zelf maakruimte. Er zijn dagelijks instructeurs aanwezig om je te leren hoe je op een veilige manier met de apparatuur en gereedschappen kunt werken. Daarna ga je zelfstandig aan de slag. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van het lab. Je neemt zelf je materiaal mee, of je laat je adviseren over de materiaalopties en verkooppunten. Voor sommige apparaten is het niet mogelijk zelf materiaal te kopen en voorziet het lab. Zie ‘Materiaal en kosten’ per apparaat.

Aan de slag

Wil je in het Makerslab aan de slag of een keer rondkijken? Kom dan langs in het Theo Thijssenhuis, ruimte 00B20. Voor de lasers, UV-printer en de RISO-printer reserveer je een plaats via het online reserveringssysteem. Maak een account aan met je HvA e-mailadres. (niet je HvA-ID) Voor de overige apparatuur kom je gewoon langs. De instructeurs staan klaar om je rond te leiden of te begeleiden met het gebruik van de apparatuur.

Openingstijden

Maandag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 16:30 uur.
Dinsdag en woensdag van 8:30 tot 17:30 uur. Dit betreft een proefperiode tot en met 29 mei.

Makerslab gesloten 23-24

Goede vrijdag

29 maart 2024

Pasen

1 april 2024

Hemelvaart

9 en 10 mei 2024

Pinksteren

20 mei 2024

Meireces

29 april t/m 3 mei 2024

Zomerreces

8 juli t/m 30 augustus 2024