Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Centre of Expertise for Creative Innovation

Centre of Expertise for Creative Innovation (CoECI) initieert vernieuwende samenwerkingen tussen hogescholen, bedrijfsleven en samenleving. Deze samenwerkingen zijn altijd gebaseerd op urgente grootstedelijke vraagstukken in de metropoolregio Amsterdam. Zo versterken wij de wisselwerking tussen onderwijs en praktijkgericht onderzoek.

CoECI is het landelijke Centre of Expertise voor de creatieve industrie en digitale technologiesector, en is in 2013 opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Hogeschool Inholland. Sinds de oprichting heeft CoECI vernieuwende samenwerkingen geïnitieerd, waaronder de Knowledge Mile, de Digital Society School en Campus Amsterdam.

Over de initiatiefnemers

Centre of Expertise for Creative Innovation verbindt studenten en onderzoekers van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool Inholland, de Hogeschool van Amsterdam en de Gerrit Rietveld Academie. Deze onderwijsinstellingen zijn de grootste aanbieders van opleidingen binnen de creatieve industrie en de ICT-sector. Op 10 locaties facilliteren zij 33 opleidingen voor 13.000 studenten. Daarnaast werken 20 lectoren - samen met het onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen - aan praktijkgericht onderzoek.

Meer weten over het Centre of Expertise for Creative Innovation?

Bezoek de website van CoECI voor meer algemene informatie. De bedrijfspagina op LinkedIn geeft meer informatie over de lopende projecten. De links staan rechts bovenin.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum FDMCI 4 juni 2024

Dominique van Ratingen

profileimage male