Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Als de machine kiest

Het gebruik van kunstmatige intelligentie in werving en selectie

Project

Onderzoek naar het gebruik van kunstmatige intelligentie in werving- en selectieprocessen.

In opdracht van de Gemeente Amsterdam heeft het Responsible AI Lab van het Lectoraat Responsible IT onderzoek naar het gebruik van kunstmatige intelligentie in werving- en selectieprocessen. Daarbij is er specifiek gelet op de kansen en risico’s met betrekking tot het bevorderen van diversiteit en inclusie.

Een veelgehoord credo in de recruitmentwereld is: “Werving en selectie blijft mensenwerk.” Maar dit onderzoek naar de huidige stand van zaken laat zien dat software op basis van kunstmatige intelligentie nu al op allerlei plekken in het proces ingezet wordt. En dat die software wel degelijk zelfstandige beslissingen neemt. Bijvoorbeeld over wie er een vacature te zien krijgt, wiens cv goed genoeg past bij de vacature, of welke kandidaten qua soft-skills het beste passen bij het model van de ideale kandidaat. Steeds vaker is het de machine die kiest.

Onderstaande infographic is gemaakt op basis van meer dan twintig interviews met leveranciers van software voor het werving- en selectieproces, recruitment- specialisten, en organisaties die dit soort software gebruiken.

Het rapport “Als de machine kiest: diversiteit en inclusie in kunstmatige intelligentie voor werving en selectie” verschijnt binnenkort.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum FDMCI 25 november 2021

Project Info

Startdatum 01 sep 2021
Einddatum 31 dec 2021

Contact

Hans de Zwart