Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

BiebBeep

Project

BiebBeep is een interactief scherm voor de bibliotheek van Almere. Het laat een constante stroom van RSS feeds, Flickr foto’s, Youtube videos en Twitterfeeds zien. Alle inhoud is verwant aan de bibliotheek of aan de (culturele) omgeving van Almere. De bezoeker wordt uitgenodigd om de items te verkennen door middel van schermaanraking. Doel van het project is om de informatie en ontmoetingsfunctie van de nieuwe bibliotheek Almere te versterken en om bezoekers invloed te geven op de publieke ruimte in de bibliotheek.

In het BiebBeep2 project is in samenwerking met studenten (Ruud Boutsma, Bart Altema en Alessio Muis) van de Hogeschool van Amsterdam de functionaliteit en ‘intelligentie’ van het scherm verder ontwikkeld. Zo wordt door middel van een sensormat gedetecteerd of er iemand voor het scherm staat en is er software ontwikkeld om de gebruiker beter te helpen bij het navigeren.
Er is ook geëxperimenteerd met het personaliseren van de schermbeleving door middel van RFID en bibliotheekpasjes.

Dit project is uitgevoerd met ondersteuning van Mettina Veenstra en Wout Slakhorst van Novay.

Project exposure

Het BiebBeep project is tentoongesteld in Newcastle, Engeland tijdes het Connected Communities symposium.

Samenwerking

Het BiebBeep project is onderdeel van het onderzoeksprogramma Smart Systems for Smart Services dat wordt gefinancierd vanuit de Stichting Innovatie Alliantie (SIA) in het programma ‘RAAK-Pro’.

PARTNERS

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
9 februari 2021

Project Info

Startdatum 01 sep 2010
Einddatum 01 sep 2013