Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Interactieve Performances

Project

Wat betekent co-creatie tijdens een live event voor de publieksbeleving? Tin Men & The Telephone maakt tijdens hun optredens gebruik van allerlei technische snufjes om het publiek uit te nodigen om te interveniëren in het live-concert. Het belangrijkste ‘instrument’ is hierbij de zelf ontworpen app ‘Appjenou?!’, waarmee bezoekers tijdens het concert bijvoorbeeld kunnen aangeven of het lied sneller moet worden gespeeld, in gesprek kunnen gaan met de band en een soundscape ontwikkeld kan worden via de mobiele telefoons van de bezoekers.

In de ontwikkeling van de nieuwe show worden verder experimenten gedaan met de participatie en co-creatie van het publiek tijdens een optreden. Het onderzoek richt zich op het ontwerpproces van de performance en de publieksinteractie en –beleving.

Samenwerkingspartners

Het project Interactieve Performances wordt uitgevoerd binnen het Event Lab van het Amsterdam Creative Industries Network.

Financiëring

Dit project is mede gefinancierd vanuit Amsterdam Creative Industries Network. Partners dragen ‘in kind’ bij en het lectoraat Crossmedia brengt onderzoekstijd en -middelen in.

4 januari 2016

Project Info

Startdatum 01 jan 2015
Einddatum 31 dec 2015

Contact

Michiel Rovers, projectleider / onderzoeker

Locatie

Benno Premselahuis (BPH) | Amstelcampus

Rhijnspoorplein 1

1091 GC Amsterdam

020 595 4700