Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Creative Media for Social Change

Met de kracht van media kunnen we de wereld mooier maken. Dat is waar wij, het lectoraat Creative Media for Social Change, in geloven. Daarom (mede)ontwikkelen we creatieve media tools, zoals virtuele omgevingen, bordspellen en interactieve kunstwerken, én onderzoeken we hoe deze effectief ingezet kunnen worden voor een inclusievere en duurzamere wereld.

Dit doen we niet alleen. Samen met studenten en professionals zijn we op zoek naar nieuwe manieren waarop we met media verhalen kunnen vertellen, mensen kunnen verbinden en doelgroepen kunnen stimuleren om socialere en groenere keuzes te maken. We bevragen methoden, bieden perspectief en meten impact. Op deze manier brengen wij een inclusieve en duurzame toekomst dichterbij via de kracht van media.

Creative Media for Social Change is een van de acht lectoraten die samen het kenniscentrum CREATE-IT vormen. Het kenniscentrum is onderdeel van de faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie binnen de Hogeschool van Amsterdam.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum FDMCI 30 april 2021

mw.  T.A.C. Witschge (Tamara)

Lector Crossmedia

t.a.c.witschge@hva.nl