Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Join us

Het lectoraat Creative Media for Social Change is regelmatig opzoek naar afstudeerders, student-assistenten, stagiaires die het team komen versterken. Studeer je nog en wil je graag ervaring opdoen? Dan biedt het lectoraat Creative Media for Social Change jou de mogelijkheid om jezelf verder te verdiepen in je vakgebied en een netwerk op te bouwen. Zo kun je bijvoorbeeld stage lopen, afstuderen, een honoursprogramma volgen of je aanmelden bij de commissie van Ongevraagd Advies bij het lectoraat. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden, zoals studentassistentschap, om mee te werken aan diverse leuke onderzoeken.

Student-assistent vacatures | Afstuderen | Stage | Honours

Ga je binnenkort afstuderen, wil je stage lopen of een honoursprogramma bij ons volgen? Neem graag contact met ons op. Of ben je op zoek naar een inhoudelijke bijbaan naast je studie, waarin je jouw skills kan laten zien en verder kan ontwikkelen? Dan is studentassistentschap de uitdaging voor jou, bekijk de onderstaande profielen en solliciteer!

Afstuderen bij het lectoraat Creative Media for Social Change

Ga je afstuderen? Dan heb je de mogelijkheid om een afstudeeronderzoek te doen bij het lectoraat. Als afstudeerder ben je vrij om je eigen onderzoeksvraag te formuleren. We dagen studenten zelf uit om de onderzoeksvraag te specificeren, of wellicht zelfs op een ander terrein een onderzoeksvraag aan ons voor te leggen.

Heb je vragen of zou je graag eens willen sparren over de mogelijkheden? Mail dan naar Tamara Witschge t.a.c.witschge@hva.nl .

Honours bij het Lectoraat Creative Media for Social Change

Wil je een honoursprogramma bij ons volgen? Klik op de onderstaande knop voor meer informatie!

Honours bij ons lectoraat

Stage bij het Lectoraat Creative Media for Social Change

Vind je onderzoek doen leuk en wil je kennismaken met alle praktische en theoretische facetten van de onderzoekswereld? Binnen het lectoraat Creative Media for Social Change (Kenniscentrum FDMCI) is er vaak de mogelijkheid om als stagiair(e) het onderzoeksteam te komen versterken of om binnen één van de onderzoeksprojecten aan de slag te gaan.

Bedrijfsomgeving

Het lectoraat Creative Media for Social Change aan de Hogeschool van Amsterdam is onderdeel van het kenniscentrum van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI). In dit kenniscentrum voeren docenten, studenten en onderzoekers praktijkgericht onderzoek uit in opdracht van- en in samenwerking met de creatieve industrie en de ICT-sector.

Onderzoeksprojecten

Het creëren van belevingen wordt steeds belangrijker. Zowel in het werkveld (bijvoorbeeld in winkels en musea), als in het onderwijs (bijvoorbeeld bij het exposeren van onderwijsproducten). Media spelen hierbij een belangrijkere rol. Het lectoraat Creative Media for Social Change onderzoekt hoe in onze media-maatschappij verbintenissen tussen organisaties en gebruikers tot stand komen. Hoe kunnen organisaties de mogelijkheden van uiteenlopende media inzetten voor een betere dienstverlening en een versterking van de beleving bij hun publiek? Om hierop antwoord te kunnen geven doet het lectoraat (vooral toegepast) empirisch onderzoek. Dit betekent dat wij onze data verzamelen in de wereld van de eindgebruiker, onder meer aan de hand van experimenten, surveys, observaties, panelgesprekken en diepte-interviews. Of het nu een bezoeker van een museum, festival of stadion betreft of iemand die via media een event op afstand volgt: de beleving van de eindgebruiker staat centraal.’ Projecten die momenteel lopen of in voorbereiding zijn kun je bekijken op de projecten pagina van het Lectoraat Creative Media for Social Change.

Dit ga je doen

Als onderzoeksstagiair(e) maak je kennis met alle facetten van de onderzoekswereld. Van het meten van bezoekersbelevingen door enquêtes of observaties tot data-analyses en het toepassen van nieuwe onderzoekstechnieken. Daarnaast ben je betrokken bij alle fasen van diverse onderzoekstrajecten. Je denkt bijvoorbeeld mee over het voorstel, maar ook over de uiteindelijke rapportage.

Jij helpt ons niet alleen met onderzoeken, maar ook met alle (projectmatige) processen die hierbij komen kijken. Voorbeelden van werkzaamheden en wat we onderzoeken zijn:
• Workshops en interviews organiseren en uitvoeren met professionals uit het beroepenveld om te onderzoeken wat een bezoekersbeleving inhoud en hoe deze geoptimaliseerd kan worden?
• Onderzoek doen hoe media ingezet kan worden om mensen bewuster te maken van klimaatveranderingen?
• Samen met studenten, docenten, onderzoekers en professionals uit de praktijk ontwikkelt Creative Media for Social Change tools die organisaties beter in staat stellen om zelf keuzes te maken. Je doet onderzoek naar de wensen op het gebied van een (digitale) tools en hoe (en voor wie) kunnen deze tools gemaakt worden?

Gewenst profiel stagair(e):

Je bent nieuwsgierig naar (bezoekers/ gebruikers)gedrag, een kritische denker en een creatieve CO/CB’er (of van een vergelijkbare studie op minimaal Hbo-niveau) die onderzoek doen leuk vindt. Je hebt een praktische mindset gecombineerd met veel creativiteit en eigen initiatief. Het is geen probleem voor jou om goed te plannen zodat deadlines op tijd gehaald worden. Je bent assertief genoeg om input te vragen en nodige meetings te organiseren.

Contact

Voor meer informatie en/of je sollicitatie kun je mailen naar Tamara Witschge t.a.c.witschge@hva.nl .

Wilt u meer informatie over een onderzoek, bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor samenwerking of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met Tamara Witschge.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 24 januari 2024

  T.A.C. Witschge (Tamara)

Lector Creative Media for Social Change

Tel: 0642100164
t.a.c.witschge@hva.nl
Bekijk profiel