HvA in de Stad

BOOT wordt Buurtcampus

Samen vormen we de stad van morgen

17 feb 2021 16:27 | HvA in de Stad

Al meer dan 10 jaar zetten studenten van verschillende opleidingen van de Hogeschool van Amsterdam zich in om de buurten van de stad duurzamer, gezonder en inclusiever maken. Samen met organisaties en bewoners uit Amsterdam Zuidoost, Oost en Nieuw-West werken ze aan projecten als De Keukentafel, het Spreekuur en de Kweekvijver. Vanaf 1 februari onder de nieuwe naam Buurtcampus.

Samenwerken met de buurt

De Buurtcampus is een dynamische, laagdrempelige plek waar iedereen zich welkom en uitgenodigd voelt om kennis op te doen, te ontwikkelen en te delen. Buurtcampus is een initiatief van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en de HvA. Buurtcampus bundelt projecten van HvA, OBA en samenwerkingspartners en maakt ze zichtbaar voor de buurt. Een deel van de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van de HvA vinden ook plaats in de Buurtcampus. Zo ontstaat er niet alleen een rijke leeromgeving, maar ook een voedingsbodem voor kennisuitwisseling met de buurt.

Ook mbo en wo doen mee

De Buurtcampus begint niet op nul, maar borduurt voort op het jarenlange succes en de ervaring van de Buurtwinkels voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling (BOOT). Alle activiteiten en diensten, medewerkers en contacten van BOOT ‘verhuizen’ mee naar de Buurtcampus. Met de overstap naar Buurtcampus wil de HvA in meerdere wijken actief worden, op meer thema's duurzame projecten ontwikkelen én met meer andere kennisinstellingen samenwerken, zoals ROC Amsterdam (mbo) en de Vrije Universiteit (wo).

Starten op drie plekken in de stad

Buurtcampus Nieuw-West is in september 2020 van start gegaan vanuit OBA Geuzenveld. Buurtcampus Oost en Buurtcampus Zuidoost volgen begin 2021. Later volgen meer locaties, zoals Buurtcampus Noord. Op dit moment bespreken de teams van HvA en OBA de samenwerking op de vestigingen in Amsterdam Oost en Zuidoost. Per 1 februari gaan alle BOOT-locaties verder onder de nieuwe naam. Waar vind je ze?

• Buurtcampus Nieuw-West, Albardakade 3 (locatie OBA Geuzenveld)

• Buurtcampus Oost, Sumatrastraat 314 (locatie voormalig BOOT Oost)

• Buurtcampus Zuidoost, Gravestein 22A (locatie voormalig BOOT Zuidoost)

Meer weten?

Lees het persbericht Drie Buurtcampussen van start in Amsterdam (3 februari 2021) of het online magazine HvA in de Stad, met daarin 13 voorbeelden van studentprojecten in de stad.

Wil je op de hoogte blijven van de Buurtcampus in jouw buurt? Meld je aan via hvaindestad@hva.nl. Je ontvangt dan de nieuwsbrief en uitnodigingen voor (online) bijeenkomsten.