FLOOR | Cultureel Platform HvA

De HvA Boekenclub šŸ“š

De enige echte boekenclub voor studenten

Boekenwurmen (in wording) opgelet! Ligt er een boek op je nachtkastje stof te happen? Vertel jij jezelf dat je meer moet lezen, maar komt het er eigenlijk nooit van? Of lees je al wel heel veel en lijkt het je leuk je ervaringen hierover te delen? Het maakt eigenlijk niks uit. Als jij wilt lezen, dan hebben wij iets voor jou.

Wat gaan we doen?

Iedereen die zich aanmeldt voor een editie van de HvA-Boekenclub leest hetzelfde boek. Van tevoren kiezen we het te lezen boek, dit communiceren we op tijd zodat je alle tijd hebt om het boek daadwerkelijk te lezen. Zoā€™n vier Ć  vijf keer per studiejaar komt de boekenclub bij elkaar @FLOOR. Hier delen we onze leeservaring onder leiding van HvA-docent Aalt Prins (opleiding Leraar Nederlands). Want lezen wordt nog veel leuker wanneer je ervaringen kunt uitwisselen.

Zo werkt de HvA-Boekenclub

  1. Meld je aan via de website voor de editie waar je bij wilt zijn: alle edities of slechts Ć©Ć©n
  2. Na je aanmelding ontvang je een link naar de online community Discord. Hier ontmoet je de andere boekenwurmen
  3. FLOOR draagt de boeken aan. Heb je zelf leesideeƫn? Gooi ze in de groep!
  4. Op de dag van het evenement kom je naar FLOOR

Goed om te weten

Lid worden kost niets. Wel vragen we om jouw commitment. Als je je aanmeldt voor (een editie van) de HvA-Boekenclub, vragen we je zelf het boek te hosselen. Dus koop het boek in de winkel of leen het van een bibliotheek, familie of huisgenoot.

Op deze data komen we samen

De HvA Boekenclub is een initiatief van FLOOR en de HvA Bibliotheek.

Over Aalt Prins

Aalt Prins is docent aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij studenten opleidt die leraar Nederlands willen worden. Ook schreef hij mee aan een boek over de didactiek van jeugdliteratuur. Samen met FLOOR organiseert Aalt al jaren het HvA-Poƫziefestival en sinds twee jaar begeleidt hij de HvA-Boekenclub. Voor je het weet geeft hij je een boekentip; je kunt hem gerust omschrijven als een leesbemoeial.

Gepubliceerd door  FLOOR 23 februari 2023