Student aan het woord

Testimonial

"Ik wist niet dat ik docent wilde worden, maar toen ik de voorlichtingsdag bezocht, voelde ik me meteen thuis bij deze opleiding. In de studie- boeken stonden allemaal onderwerpen die ik op de middelbare school leuk vond en de docenten spraken me aan."

Mijn missie is om meisjes te interesseren voor exacte vakken. Bij alles wat ik doe zorg ik er daarom voor dat ik ook aansluit bij hun belevingswereld

Amber Schavemaker - Leraar Natuurkunde

"Ik heb tijdens mijn stage lesgegeven aan havoleerlingen en geef nu les op een vmbo- school. Deze leerlingen zijn spontaan en sociaal. Ik heb inmiddels drie maanden ziektevervanging gedaan. Dit ging goed. Na mijn opleiding krijg ik een volledige aanstelling.

Als minor heb ik ‘docent als coach’ gekozen. Hier heb ik wat aan tijdens mijn gesprekken met leerlingen en de lessen zijn over een jaar verspreid, waardoor ik voldoende tijd overhoud voor mijn onderzoeken en verslagen.

Ik vind lesgeven leuk, maar na een aantal jaar ga ik misschien alsnog natuurkunde studeren. Een loopbaan in het onderwijs is vrij voorspelbaar als je niet iets als teamleider wilt worden. En ik wil graag ervaren hoe het is om voor een bedrijf te werken en de nuttige oplossingen te bedenken die in de voorbeelden bij natuurkundeopdrachten in de lesboeken staan.

Het leuke aan deze opleiding aan de HvA is, dat je gemakkelijk een tweede bevoegdheid scheikunde kunt halen door scheikunde als minor te kiezen. De eerste anderhalf jaar krijg je namelijk ook les in scheikunde."