Student aan het woord

Testimonial

"Het traject is pittig, maar wel te doen. Van bijscholing denk je misschien dat het wel meevalt qua hoeveelheid of niveau, maar ik moet meer studeren dan bij de opleidingen die ik hiervoor heb gedaan. Het is echt een gedegen hbo-opleiding."

Dingen die ik leer bij mijn vakken kan ik direct toepassen op school

Christa Hakkenberg - Nascholingstraject Uiterlijke Verzorging

"Ik heb na het vmbo een opleiding als schoonheidsspecialiste gedaan en later ook een opleiding als pedicure en kapster. Toen ik negentien jaar oud was, belde een oud-docent van het vmbo mij op met de vraag of ik daar wilde lesgeven. Ik werd aangenomen en heb een aantal jaren lesgegeven in Uiterlijke Verzorging. Na een jaar heb ik m’n didactische aantekening gehaald.
Daarna stapte ik over naar een andere school en daar werk ik nog steeds. Na een onderwijsvernieuwing moest ik niet alleen meer lesgeven in Uiterlijke Verzorging, maar kwam er ook Zorg en Welzijn bij. Om hiervoor bekwaam te worden, volg ik dit bijscholingstraject.

Ik heb voor de HvA gekozen, nadat docent Annemiek van Lith de voorlichting gaf op onze school. Zij heeft me echt enthousiast gemaakt en me het vertrouwen gegeven om bij de HvA deze bijscholing te doen.

Dingen die ik leer bij vakken zoals Skills Voeding, Verpleeg- en zorgvaardigheden en Skills Textiel/Wonen/Apparatuur kan ik meteen toepassen op school. Zo kun je leerlingen leren hoe een wasmachine werkt, hoe ze kunnen dweilen of hoe ze de tanden poetsen van patiënten en hoe ze hen in en uit bed kunnen halen.

Het traject is pittig, maar wel te doen. Van bijscholing denk je misschien dat het wel meevalt qua hoeveelheid of niveau, maar ik moet meer studeren dan bij de opleidingen die ik hiervoor heb gedaan. Het is echt een gedegen hbo-opleiding. Ik ben zelf docent en heb een schoonheids- en pedicurepraktijk aan huis, dus het is wel druk. In tijden dat ik veel moet studeren, zet ik mijn praktijk op een laag pitje.

Annemiek begeleidt ons ontzettend goed en stimuleert ons erg. Ze neemt altijd de tijd voor een gesprek of stuurt een e-mail over iets dat we niet moeten vergeten. Ik zit in een klein mentorgroepje dat goed met elkaar samenwerkt en wij stimuleren elkaar ook weer.

Ik ben van plan hierna ook verder te gaan met de volledige opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn. Ik mag nu wel lesgeven in de profieldelen, maar niet in de keuzedelen. Misschien verandert dat in de toekomst ook weer. Daarom lijkt het me goed om het volledige papiertje te halen."