HvA-minor wint Gouden Zandloper 2020

21 sep 2020 09:14 | Faculteit Maatschappij en Recht

De minor Legal Consultancy and Analytics van de Hogeschool van Amsterdam heeft de Gouden Zandloper 2020 gewonnen in de categorie Innovatief Juridisch Onderwijs.

De Gouden Zandloper is een stimuleringsprijs in het juridische werkveld en werd uitgereikt door Advocatie.nl. Vanuit de opleiding HBO-Rechten ontwikkelden Shagoia Mafi (docent Recht en opleidingsmanager master Legal Management) en Joort Visser (minorcoördinator en docent Legal Management) deze minor. Dit om in het onderwijs meer op basis van praktijkopdrachten te werken.

Visser: “Bij HBO-Rechten hebben wij hard gewerkt om de opleiding onderscheidend en van andere waarde te laten zijn dan bijvoorbeeld universitaire opleidingen. Naast ons waren ook een universiteit en een advocatenkantoor genomineerd. Uit de waardering van de jury blijkt dat het harde werken zijn vruchten afwerpt en daar zijn wij trots op.”

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Uitreiking van de Gouden Zandloper, categorie Innovatief Juridisch Onderwijs.

Geïntegreerd onderwijs

Volgens de jury is de minor Legal Consultancy and Analytics erin geslaagd geïntegreerd onderwijs te ontwikkelen waarbij (technische) innovaties, de praktijk en het onderwijs bij elkaar komen. “Door deze prijs laten wij aan studenten zien dat je met praktische kennis en vaardigheden toewerkt naar een waardevol hbo-diploma met genoeg kansen om je straks in praktijk verder te ontwikkelen en door te groeien.” vervolgt Visser.

Ambities

In de toekomst wil de minor het netwerk uitbreiden met andere minoren, zodat zij samen kunnen optrekken in de ontwikkeling van het onderwijs. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om samen te werken met de nieuwe minor Forensisch Fraudedeskundige. Visser: “Het zou heel mooi zijn als we binnen de HvA een community met minoren kunnen oprichten die zich bezighouden met technische innovaties en analytics.” Hij voegt hieraan toe dat de minor niet had kunnen bestaan zonder de hulp van het Legal Tech Lab (een samenwerking van de HvA met elf organisaties uit het werkveld), de HvA Academie en het ontwikkel- en docententeam van HBO-Rechten (Arno Hulster, Fadoua El Moubarek, Lydwine Pijloo en Mick Koopman).

Logo Gouden Zandlopers