Over Faculteit Gezondheid

De faculteit Gezondheid zet zich in om met onderwijs, onderzoek en praktijk bij te dragen aan het oplossen van grootstedelijke problemen op gebied van zorg. We werken hierbij actief samen met andere faculteiten, de gemeente Amsterdam, de inwoners van Amsterdam, zorgprofessionals en andere partners.

Leven lang leren

Of je nu net klaar bent met de middelbare school, een mbo-opleiding hebt gevolgd of als professional werkt in de zorg, bij faculteit Gezondheid biedt een breed aanbod van bachelor- en masteropleidingen en nascholing.

Kennis delen

Het ontwikkelen en delen van state-of-the-art kennis gebeurt via het Centre of Expertise (CoE) Urban Vitality. Het doel van het CoE is het delen van kennis tussen onderwijs, onderzoek en werkveld. Naast educatie is het CoE een partner voor bedrijven en instellingen op het gebied van gezondheidszorg, bewegen, voeding en sport.

Studievereniging Venae

Studievereniging Venae vertegenwoordigt de opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, Oefentherapie, Interprofessionele Paramedische Zorg, ESP en HBO-Verpleegkunde van de faculteit Gezondheid. Venae organiseert sociale evenementen zoals de wekelijkse vrijdagmiddagborrel in 'De Cura'.

Meer weten? Bezoek de website van Venae .

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 11 juni 2024