Hogeschool van Amsterdam

Over Faculteit Gezondheid

De faculteit Gezondheid verzorgt acht opleidingen waarmee ruim 3.500 studenten naar internationale maatstaven worden opgeleid tot gezondheidszorgprofessionals.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Studenten Gezondheid willen het leven van een patiënt na ziekte - lichamelijk of geestelijk - weer draaglijk maken. Topzorg heeft onze focus, evidence based practice staat aan de basis. 

Kennis delen

Het ontwikkelen en delen van state-of-the-art kennis gebeurt via de onderzoeksgroep Urban Vitality. Het doel van Urban Vitality is het delen van kennis tussen het onderwijs, het onderzoek en het werkveld. Naast educatie wil de onderzoeksgroep Urban Vitality een partner zijn voor bedrijven en instellingen werkzaam op het gebied van gezondheidszorg, bewegen, voeding en sport. 

Expertise gebundeld

Gezondheid biedt een onderwijscontinuüm van bachelor- en masteropleidingen, bij- en nascholing. De onderzoeksgroep Urban Vitality heeft kenniscirculatie hoog in het vaandel. Een intensief samenwerkingsverband tussen de HvA, het Amsterdam UMC en de Universiteit van Amsterdam maakt een hoog niveau mogelijk. Onder de naam Amsterdam School of Health Professions bundelen deze instellingen hun expertise over paramedisch en verpleegkundig onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg.

Midden in de samenleving

Onze afgestudeerden en de onderzoeksprojecten van Urban Vitality dragen bij aan de verbetering van de gezondheidszorg in het algemeen en die van de regio Amsterdam in het bijzonder. De faculteit weerspiegelt de samenleving in de samenstelling van haar personeel en studenten.

Studievereniging Venae

Studievereniging Venae is opgericht in 2007 als Venae, studievereniging van de Amsterdam School of Health Professions en vertegenwoordigt de opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, Oefentherapie - Mensendieck en Verpleegkunde.

Studievereniging Venae vertegenwoordigt studenten die studeren aan de faculteit Gezondheid. Venae organiseert naast sociale evenementen zoals een vrijdagmiddagborrel in  "De Cura" ook inhoudelijke activiteiten zoals een AED-cursus. 

Bezoek website Venae

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 25 maart 2019