Over Faculteit Gezondheid

Faculteit Gezondheid zet zich in om met onderwijs, onderzoek en praktijk bij te dragen aan het oplossen van grootstedelijke problemen op gebied van zorg. We werken hierbij actief samen met andere faculteiten, de gemeente Amsterdam, de inwoners van Amsterdam, zorgprofessionals en andere partners.

Leven lang leren

Of je nu net klaar bent met de middelbare school, een mbo opleiding hebt gevolgd of als professional werkzaam bent in de zorg, bij Gezondheid is een breed aanbod van bachelor- en masteronderwijs en nascholing beschikbaar.

Kennis delen

Het ontwikkelen en delen van state-of-the-art kennis gebeurt via de onderzoeksgroep Urban Vitality. Het doel van Urban Vitality is het delen van kennis tussen het onderwijs, het onderzoek en het werkveld. Naast educatie wil de onderzoeksgroep Urban Vitality een partner zijn voor bedrijven en instellingen werkzaam op het gebied van gezondheidszorg, bewegen, voeding en sport.

Studievereniging Venae

Studievereniging Venae is opgericht in 2007 als Venae, studievereniging van de Amsterdam School of Health Professions en vertegenwoordigt de opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, Oefentherapie - Mensendieck en Verpleegkunde.

Studievereniging Venae vertegenwoordigt studenten die studeren aan de faculteit Gezondheid. Venae organiseert naast sociale evenementen zoals een vrijdagmiddagborrel in "De Cura" ook inhoudelijke activiteiten zoals een AED-cursus.

Ga voor meer informatie naar de website van Venae: www.svvenae.nl

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 17 februari 2020