Introductieweek

Beste nieuwe student, na de zomer start je met jouw opleiding aan de faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam! Hoe kun je jouw studentenleven beter beginnen dan met een introductieweek? Studievereniging Venae organiseert daarom van 22 t/m 25 augustus 2022, in samenwerking met de faculteit Gezondheid, de introductieweek die je niet wilt missen!

De introductieweek beleef je samen met alle nieuwe studenten van de faculteit Gezondheid. Je maakt kennis met studenten van de opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, HBO-Verpleegkunde en Interprofessionele Paramedische Zorg. In vier dagen proef je de sfeer, maak je kennis met je medestudenten, ouderejaars, docenten en Amsterdam. De introductieweek staat in het teken van gezelligheid, informatie over je opleiding, het opbouwen van je netwerk nog voor de start van de opleiding, én natuurlijk feestjes!

De introductieweek vindt plaats op de faculteit Gezondheid, locatie Nicolaes Tulphuis. Het gebouw en het omliggende terrein is beschikbaar gesteld. Een grote partytent, sanitair, slaapplekken en beveiliging: aan alles is gedacht om de locatie zo geschikt mogelijk te maken! De faculteit is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanaf trein- en metrostation Holendrecht is het 5-10 minuten lopen naar de faculteit. De faculteit ligt naast het ziekenhuis AMC.

Het programma bestaat uit activiteiten die je met alle studenten van de opleidingen samen doet, maar ook uit activiteiten die je met je eigen opleiding doet. Elke dag zijn er leuke activiteiten gepland om de stad, je opleiding en elkaar beter te leren kennen. En elke avond sluiten we af met een feest, kroegentocht of themafeest. Houd daarom rekening met weinig slaap en een intensief programma.

De introductieweek wordt georganiseerd door het Centraal Comité van de Introductie (CCI), een commissie van Studievereniging Venae. Tijdens de introductieweek worden jullie ingedeeld in groepjes, deze worden begeleid door mentoren. De mentoren zijn ouderejaars studenten van verschillende opleidingen van de faculteit Gezondheid.

De kosten voor deelname aan de introductieweek bedragen €115,90. Hiervoor krijg je:

 • Drie overnachtingen.
 • Drie keer ontbijt (dinsdag t/m donderdag).
 • Drie keer avondeten - barbecue, foodtrucks enz.
 • Activiteiten - themafeesten, zwemmen, kroegentocht, festival, enz.
 • T-shirt van de introductieweek.
 • Jaar lidmaatschap bij Studievereniging Venae.

Let op! Houd rekening met:

 • Consumpties. Bij ontbijt krijg je koffie, thee of fris aangeboden, maar bij de meeste activiteiten moet je zelf je consumptie(s) betalen. Je kunt alleen pinnen!
 • Reiskosten binnen Amsterdam. Neem je OV-chipkaart mee, deze moet gedurende de gehele week met minimaal €20,00 opgeladen zijn.

Aanmelden vóór 8 augustus 2022

Aanmelden voor de introductieweek verloopt via de website van Studievereniging Venae (organisatie). Via een formulier op de website laat je al je gegevens achter en vervolgens kun je direct via IDEAL de kosten voor deelname overmaken. Nadat je de betaling hebt afgerond ontvang je een e-mailbevestiging.
Schrijf je via hier snel in; Inschrijven!

Aanmelden na 8 augustus 2022?

Wil je je aanmelden voor de introductieweek, maar is de deadline van 8 augustus al verstreken? Stuur een mailtje naar cci-info@svvenae.nl t.a.v. Eugenie en Iris, dan kan de organisatie bekijken of er nog iets voor je kan worden geregeld.

Afmelden?

Heb je je aangemeld voor de introductieweek, maar kun je door omstandigheden helaas toch niet deelnemen? Neem dan tijdig contact op via cci-info@svvenae.nl t.a.v. Eugenie en Iris.

 • OV-chipkaart (deze moet gedurende de gehele week met minimaal €20,00 opgeladen zijn)
 • Legitimatiebewijs, zorgverzekeringspas, pinpas
 • Slaapspullen (slaapzak, kussen en hoeslaken)
 • Luchtbed (+ iets voor onder je luchtbed)
 • Powerbank!!! (er zijn geen stopcontacten in de tenten aanwezig)
 • Douchespullen (toiletartikelen en een normale handdoek)
 • Sportkleding (voor zowel binnen als buiten)
 • Zwemkleding
 • Schoenen waar je goed op kan lopen
 • Rugzak
 • Afwasteiltje
 • Broodtrommel
 • Je favo slaapknuffel
 • Lunchpakketje voor maandag
 • Thema outfit

Na het aanmelden maandagochtend laat je je spullen achter bij de organisatie. Stop je OV, lunchpakket, pinpas en legitimatiebewijs niet in je koffer! Zorg dat je naam zichtbaar is op je tas en koffer, zodat er geen misverstanden ontstaan. We adviseren om niet te veel waardevolle spullen mee te nemen.

We slapen gezellig met zijn alle in grote tenten op het terrein van de HvA. Houd hier rekening mee dat het ‘s nachts erg koud kan worden en houd uiteraard rekening met het weer (het blijft Nederland hè).

Stuur gerust een mailtje naar: cci-info@svvenae.nl of kijk op de FAQ pagina! Voorzitters Eugenie en Iris beantwoorden graag al jouw vragen over de introductieweek.

Het Centraal Comité Introductie van de Hogeschool en Studievereniging Venae hebben deze voorwaarden opgesteld naar aanleiding van ervaringen uit het verleden. De student committeert zich hieraan automatisch door zich in te schrijven voor de introductieweek.​

1. Het CCI, Studievereniging Venae en de Hogeschool van Amsterdam zijn niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van eigendommen van de deelnemers.

2. Het is de deelnemers niet toegestaan zelf meegebrachte (alcoholische) dranken te nuttigen op de Tafelbergweg.

3. Roken is alleen toegestaan in de daartoe bestemde plaatsen buiten het AMC/ Hogeschool van Amsterdam terrein.

4. Drugsgebruik tijdens de gehele introductieweek is niet toegestaan. Bij gebruik van drugs is het CCI genoodzaakt om de desbetreffende persoon te verwijderen van de introductieweek.

5. Door een deelnemer toegebrachte schade aan gehuurde vervoersmiddelen, het gebouw van de Tafelbergweg of aan eigendommen van derden zullen op de deelnemer worden verhaald.

6. Eten en drinken is alleen toegestaan in de speciaal ingerichte feest en eetzaal voor deelnemers van de introductieweek. Eten of drinken in de tenten is dus niet toegestaan.

7. De deelnemers hebben alleen toegang tot die ruimten die zijn toegewezen aan de introductieweek.

8. Bij problemen dienen deelnemers zich te richten tot de kamphoofden van hun eigen kamp, vertrouwenspersoon of de (vice)voorzitter.

9. Tussentijds de introductieweek verlaten is mogelijk, echter om organisatorische redenen is het niet mogelijk daarna het programma te hervatten. Alleen als je zwaarwegende redenen hebt die vooraf met de (vice)voorzitter zijn besproken, kan hiervan worden afgeweken.

10. Indien de introductieweek, om welke reden dan ook tussentijds wordt verlaten is er geen restitutie van deelnamegeld mogelijk.

11. Het CCI, in persoon van de (vice)voorzitter, behoudt zich het recht om deelnemers, bij wangedrag of bij overtreding van de regels, te verwijderen.

12. Het nuttigen van alcoholische drank door minderjarigen is niet toegestaan, bij het overtreden van de wet is het CCI bevoegd alcohol af te nemen gedurende de introductieweek. Bij het overtreden van deze regel behoudt het CCI, in persoon van de (vice)voorzitter, het recht om deze deelnemer te verwijderen.

13. Uit organisatorische overweging krijgen alle studenten bij aanvang van de introductieweek een gekleurd polsbandje. Identiteitscontrole onderscheid de studenten van de minderjarige studenten. Deze is verplicht de gehele introductieweek te worden gedragen.

14. Uit organisatorische overweging krijgen alle studenten bij aanvang van de introductieweek een introductie t-shirt. Deze is verplicht de gehele introductieweek gedragen te worden.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 2 juni 2022