Student aan het woord

Testimonial

"Bij het AMC was ik al bezig met kwaliteit op de afdeling en wilde graag de IC-opleiding doen. Deze master combineert dat en leert me kritisch naar de praktijk kijken."

Je ziet dat mensen met je mee willen denken. Je hoeft het dus niet alleen te doen. Misschien is dat wel het belangrijkste wat ik geleerd heb van de afgelopen periode.

Monique - Student master Critical Care

"Op de werkvloer loop je zelf, of je collega's, tegen dingen aan om te onderzoeken: waarom doen we dit zo? Uiteindelijk wil je samen de beste zorg voor de patiënt. Je kunt dan eigenlijk dat onderzoek gaan leiden, de literatuur daarvan zoeken en beoordelen. Dat vind ik echt echt wel heel leuk. Wij als verpleegkundigen, daar is zoveel nog te behalen.

Ik ben wel blij dat ik eerst op een verpleegafdeling heb gewerkt en daardoor ook meer mensenkennis heb opgedaan, meer patiëntenzorg heb opgedaan en dat ik zelf sterker in mijn schoenen staan. En vanuit daar is het voor mij wel makkelijker om nu deze vervolgopleiding te doen.

We hebben op de afdeling een onderzoeksverpleegkundige waarmee ik kan samenwerken en een aantal verpleegkundigen met master op zak, bijvoorbeeld Verplegingswetenschappen. Zij zeggen dan: heb je vragen? kom naar me toe, ik kan je daarmee verder helpen. Je ziet dat mensen met je mee willen denken en door die positieve stimulans wordt het wel steeds makkelijker en leuker. Je hoeft het dus niet alleen te doen. Misschien is dat wel het belangrijkste wat ik geleerd heb van de afgelopen periode."