Hogeschool van Amsterdam

“Wees nieuwsgierig en laat je verrassen door de ander”

Start interprofessioneel onderwijs

25 sep 2017 11:51 | Faculteit Gezondheid

Het gezamenlijk interprofessioneel onderwijs (IPE) is dinsdag 12 september officieel van start gegaan. 1100 tweedejaarsstudenten van de opleidingen Ergo-, Fysio, Oefentherapie en Geneeskunde volgen gezamenlijk onderwijs over hoe zij als zorgprofessionals kunnen samenwerken. Een unieke onderwijssamenwerking van faculteit Gezondheid aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA), met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en het Academisch Medisch Centrum (AMC).

Kennismaking 168 zorgteams

“Jullie gaan vandaag aan de slag in zorgteams, met mensen die je nog niet kent. Nog niet als persoon, maar ook nog niet als zorgprofessional met een specialisme. En toch gaan jullie samenwerken aan de hand van casuïstiek.” Een docent Fysiotherapie van HvA Gezondheid heet de studenten welkom bij de eerste bijeenkomst van het nieuwe IPE-onderwijs. Er zit vaart in het programma: in totaal bestaat het IPE-onderwijs uit vier bijeenkomsten. Die bijeenkomsten vinden plaats op zowel de HvA als in het AMC, in de periode september tot en met december. De 1100 studenten zijn verdeeld in 168 zorgteams.

Ken je eigen rol, maar vooral ook die van de ander

Na de vier bijeenkomsten is het de bedoeling dat de studenten inzicht hebben in het belang van interprofessionele samenwerking voor de zorg, een beeld hebben bij de eigen rol, die van andere zorgprofessionals en hun onderlinge relaties. Ook gaan ze aan de slag met de regels voor feedback geven en ontvangen. “Wees nieuwsgierig en laat je verrassen door de ander,” is het devies van de docent.

Meer weten?

- Klaar voor de start: gezamenlijk onderwijs HvA-UvA-AMC