Hogeschool van Amsterdam

Sociaal psychiatrische zorg - gevorderd

Zorg voor mensen met complexe psychiatrische problemen

Farhad is 23 jaar. Toen hij 8 jaar was is bij hem ADHD vastgesteld en een IQ van 77. In zijn puberteit begon hij cannabis te gebruiken om de onrust in zijn hoofd te dempen. Farhad kreeg hierdoor verkeerde vrienden, waarna het recreatieve gebruik uit de hand liep en hij toenemend psychotisch werd. Sinds een jaar is hij in ambulante behandeling en is de diagnose ‘psychotische stoornis door een middel’ vastgesteld.

Wat is precies de invloed van (soft)drugs op psychiatrische stoornissen? Kunnen naasten tot steun zijn? Welke rechten en ethische dilemma’s spelen daarbij een rol? Hoe kan cognitieve gedragstherapie helpen? Op welke manier kan je verbaal reageren op agressie?

Facts

► Faculteit Gezondheid
► Locatie: Nicolaes Tulphuis, Amsterdam Zuidoost
► Semester 1: blok 1 en 2 (beiden alleen voor HBO-Verpleegkunde studenten) en semester 2: blok 4 (studenten van andere opleidingen moeten de minor SPZ basis gevolgd hebben)
► 15 ECTS
► Propedeuse - 60 ECTS - en minimaal 40 ECTS uit de hoofdfase

Past deze minor bij jou?

Wil je je grondig professionaliseren in psychische problematiek? Durf je open te staan voor kritiek vanuit cliënten zelf en familie op goedbedoelende hulpverleners? Ben je sterk in communicatie, om dat te leren inzetten in lastige situaties? Dan past deze minormodule bij jou!

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 22 februari 2021