Hogeschool van Amsterdam

Kinderen Verpleegkunde

Kinderverpleegkunde in de intra- en extramurale setting

Sara is een vrolijk meisje van tien jaar, ze houdt van paardrijden. Sinds kort heeft ze geen zin meer om paard te rijden; ze is vaak moe en misselijk. Na onderzoek blijkt dat Sara diabetes mellitus type 1 heeft. Van de kinderverpleegkundige uit het diabetesteam leren Sara en haar ouders om te gaan met het controleren van de bloedsuiker en het injecteren van insuline. Sara heeft een chronische aandoening en voelt dat ze anders is dan de andere kinderen uit haar groep.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Sara loopt meer risico op complicaties in vergelijking met gezonde kinderen. Maar welke complicaties zijn dat? En hoe kunnen Sara en haar ouders hier rekening mee houden? Hoe zorgen de juf en Sara’s ouders dat zij zich net zoals kinderen zonder diabetes kan ontwikkelen?

Facts

► Faculteit Gezondheid
► Locatie: Nicolaes Tulphuis, Amsterdam Zuidoost
► Semester 1 en 2 (blok 1 en 3)
► 15 ECTS
► Propedeuse - 60 ECTS - en minimaal 40 ECTS uit de hoofdfase

Past deze minor bij jou?

Met de Minor Kinderen kies je voor specialisatie en verdieping. Je komt in contact met professionals uit de kinderverpleegkunde, waardoor je vaardigheden binnen de kinderverpleegkunde zich snel zullen ontwikkelen.

Je werkt multidisciplinair aan uitdagende opdrachten en verkent het werkveld van de kinderverpleegkundige intra- en extramuraal. Zo krijg je les over kinderen die opgenomen zijn binnen de klinische setting op de kinderafdeling of neonatologie maar leer je ook over de rollen en taken van de Kinderthuiszorg en Jeugdgezondheidszorg.

Vind je het een uitdaging om te ervaren hoe verschillende disciplines samen de behandeling rondom het kind en zijn omgeving af kunnen stemmen en naar een hoger niveau kunnen tillen? Dan is deze minor geschikt voor jou!

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 17 februari 2020