Studieprogramma

Ad Software Development

De opleiding is erop gericht om jou in twee jaar op te leiden tot een software developer. Je leert hoe je betrouwbare en veilige software- en webapplicaties bouwt. Tijdens deze voltijdopleiding ga je vooral praktijkgericht aan de slag. Wij geloven in leren door te doen en daarom worden je kennis en vaardigheden getoetst aan de hand van opdrachten die je maakt en niet met theorietoetsen.

De opleiding bestaat uit vier semesters van 20 weken, elk semester is verdeeld in 2 blokken van 10 weken. In deze blokken volg je vakken die je nodig hebt om opdrachten en projecten te kunnen uitvoeren. Projectopdrachten worden aangeleverd door bedrijven waarmee we samenwerken. Zo weet je zeker dat wat je op de opleiding leert relevant is.

In semester vier (blok 7) kies je ter verbreding of verdieping van jouw professionele ontwikkeling een keuzemodule (15 ec) zoals bijvoorbeeld big data, mobile development, information security. In het laatste blok van de opleiding doe je een afstudeeropdracht bij een opdrachtgever. Door deze opdracht met een voldoende af te sluiten laat je zien dat je in staat bent om te functioneren als sofware developer op Ad-niveau. Wil niet na je studie niet meteen werken, maar doorstuderen? Kies dan in plaats van een afstudeeropdracht voor een doorstroommodule voor de bachelor Software Engineering (HBO-ICT).

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 7 september 2021