Studieprogramma

Cyber Security Ad

De opleiding is erop gericht om jou op te leiden tot een cybersecurityprofessional. Tijdens deze tweejarige voltijdopleiding ga je vooral praktijkgericht aan de slag. Wij geloven in leren door te doen en daarom worden je kennis en vaardigheden getoetst aan de hand van opdrachten die je maakt en niet met theorietoetsen.

De opleiding bestaat uit vier semesters en elk semester bestaat uit twee blokken. Per blok van +/- 10 weken werk je aan drie opdrachten met een bepaald cybersecurity-thema (zie studieschema). Opdrachten die je per leerdoel maakt worden getoetst met een assessment en vormen samen je portfolio. De opdrachten die je tijdens je studie maakt zijn:

  • OntheJob: opdrachten waarbij je met een groep medestudenten werkt aan een actuele praktijkopdracht ingebracht vanuit het werkveld. Dit gebeurt twee dagen per week in het Cyber Security Lab of bij een opdrachtgever.
  • Fundamentals: opdrachten waarbij je de kennis en vaardigheden die je opdoet in de les op de HvA toepast.
  • Boosterweken: twee momenten per blok waarbij de opgedane kennis in de les en praktijkervaring bij bedrijven gecombineerd wordt in de vorm van opdrachten, workshops en/of presentaties.

Het succesvol afronden van één blokdeel levert 7, 5 of 3 studiepunten op. In totaal kun je 15 studiepunten per blok behalen. Met 120 studiepunten studeer je af.

In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 4 augustus 2021