HvA opent campus voor Leven Lang Ontwikkelen in Hilversum

1 feb 2020 10:26 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) opent een campus voor professionals in Hilversum. Door digitalisering en globalisering moeten professionals zich blijven ontwikkelen. De HvA ziet het als haar kerntaak om hier een rol in te spelen. Het succesvolle HvA-omscholingsprogramma Make IT Work is in 2017 al neergestreken in Hilversum. De stijgende vraag naar scholing voor professionals in de regio en het succes van Make IT Work bieden de kans om de krachten te bundelen en een permante HvA-locatie te openen. Naar verwachting wordt de nieuwe campus in september 2020 in gebruik genomen. Op de nieuwe HvA-locatie in Hilversum wordt onderwijs aangeboden voor individuele professionals. Daarnaast gaat de HvA actief met organisaties meedenken en aanbod ontwikkelen voor het oplossen van leer- en ontwikkelvragen in de zorg, welzijn, techniek en andere sectoren waarvoor de HvA studenten opleidt.

Vanuit de nieuwe HvA locatie in Hilversum zal onderwijs worden aangeboden, gericht op individuele professionals. Daarnaast zal actief met organisaties mee worden gedacht en aanbod worden ontwikkeld voor het oplossen van leer- en ontwikkelvragen in de zorg, welzijn, techniek en andere sectoren die de HvA bedient.

Make IT Work

Make IT Work is het omscholingsprogramma van de HvA waarmee hoogopgeleiden zonder specifieke ICT-achtergrond de kans krijgen zich om te scholen naar ICT-functies. Het programma richt zich op mensen met of zonder werk en in het bezit van een hbo- of wo-diploma. Het is een praktijkgericht programma van 11 maanden en leidt op tot veelgevraagde ICT- functies zoals Software Engineer, Business & Data Analytics Specialist en Security Specialist. Deelnemers werken met behulp van inhoudelijke modules, projecten, coaching en intervisie aan de skills en competenties die nodig zijn om zich duurzaam te bewegen op de ICT-arbeidsmarkt. Na afloop ontvangen zij een certificaat op bachelor niveau (hbo).

Door de toenemende vraag naar ICT’ers, met name in de niet-IT-sectoren, groeit Make IT Work hard. In Hilversum en ook in andere delen van het land. Sinds de start in 2015 heeft Make IT Work al 457 deelnemers omgeschoold en 116 bedrijven aangesloten. Een derde van de deelnemers is vrouw; een uniek gegeven in de IT-wereld. Naast de waardering van de deelnemers en bedrijven wordt het programma ook op Europees niveau erkend als ‘best practice’ voor andere EU-landen op het gebied van digitalisering. Ronald Kleijn, projectleider Make IT Work, zegt daarover: “Hilversum is een fijne partner gebleken waarmee wij de groeiambities waar hebben kunnen maken. Wij zien uit naar een verdere samenwerking om in de komende vijf jaar nog meer professionals te bedienen met relevant en actueel scholingsaanbod.”

Gemeente Hilversum

Gemeente Hilversum is verheugd over de samenwerking met de HvA en ondersteunt de uitbreiding dan ook van harte. Wethouder Wimar Jaeger: “De gemeente heeft veel geïnvesteerd in het vestigingsklimaat van Hilversum. Ik zie de komst van de HvA als een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Tegelijkertijd zie ik de komst van de HvA als een kans om het wonen, werken en leren in Hilversum nog aantrekkelijker te maken en het Media Park door te ontwikkelen tot levendige campus waar studenten en professionals samen leren en ontwikkelen. Ik heb alle vertrouwen in een goede samenwerking met de HvA. Daarmee kunnen we straks heel veel inwoners en bedrijven relevante scholing bieden. Aanbod dat écht aansluit op de behoeften van deze regio en ervoor zorgt dat we krachtiger worden.”

Softwareontwikkelaar MyBit – verantwoordelijk voor de verbouwing van de campus en bovendien een van de deelnemende bedrijven van Make IT Work - verwacht de campus voor de zomer te kunnen realiseren. In september starten de eerste deelnemers op de splinternieuwe onderwijslocatie op de Koos Postemalaan in Hilversum. Marcel Flipse, directeur van MyBit: “Dankzij de voortvarende aanpak van de Hogeschool van Amsterdam en gemeente Hilversum, is het mogelijk gezamenlijk op het Media Park een Media Campus te realiseren. ”