Hogeschool van Amsterdam

CB student Sascha Brolman genomineerd voor de VIVA400 2019

11 nov 2019 13:17 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Sascha Bröhlman is een naam om te onthouden. De Creative Business-studente vertrok in het kader van haar stage naar Nepal en startte daar een bedrijfje voor vrouwenpakken. Samen met de lokale bewoners wist zij er een goedlopende business van te maken, waar uiteindelijk iedereen van profiteert. Het is dan ook niet meer dan terecht dat Sascha is genomineerd voor de VIVA400 2019. En het mooie is: jij kunt nu stemmen op deze bevlogen wereldverbeteraar.

De 24-jarige Sascha is een echte aanpakker. Tijdens een tussenjaar in het Nepalese Pokhara zag ze met eigen ogen hoe lokale bewoners in het toeristenseizoen moeten ploeteren om genoeg te verdienen. Werkdagen van 16 uur zijn dan eerder regel dan uitzondering. De rest van het jaar ligt alles stil, waardoor bewoners maandenlang geen inkomsten hebben. Sascha kwam hierdoor op het idee om een sociale onderneming te starten; een kledingproductiebedrijf waarbij Nepalese werknemers onder goede en gezonde omstandigheden fantastische vrouwenpakken maken. Eenmaal terug in Nederland koos Sascha voor de minor Werken in het Buitenland en wist ze haar stagecoördinator te overtuigen dat het opzetten van haar eigen label, de ultieme leerschool en stageplek zou zijn. Sasha Lara the Brand was geboren.

Onder de naam Sasha Lara the Brand ontwerpt Sascha nu prachtige pakken die zijn voorzien van een QR-code. Achter de unieke code hangt een video waarin te zien is wie het pak heeft gemaakt. Persoonlijk, vernieuwend en helemaal van nu. Met de winst die Sascha maakt, ondersteunt ze bovendien kleine projecten in Nepal.

Met haar nominatie in de categorie ‘wereldverbeteraars’ maakt Sascha kans op de felbegeerde VIVA400 award. Sascha heeft grootse plannen met haar bedrijf en het winnen van deze competitie, zou een geweldige springplank zijn. Je kunt nu op Sascha stemmen via de website van VIVA. scrol naar beneden en klik op “Sascha Brolman”. Op 12 december wordt bekend welke vrouwen in de prijzen vallen.