Hogeschool van Amsterdam

Kijktip: 12 november om 19:20 ‘Gestampte Muisjes’ op 2DOC

8 nov 2019 15:48 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Ook als je nog in de schoolbanken zit, kun je documentaires maken die ertoe doen. Zo bewijzen Suze van Hasselt, Laura Nijenhuis en Robin Mohan, die in het kader van de minor Video & Televisie van de HvA ‘Gestampte Muisjes’ produceerden. Op 12 november zal de docu om 19:20 uur te zien zijn op themakanaal 2DOC Extra.

In ‘Gestampte Muisjes’ volgen de kijkers Bart Huisman, 31 jaar en er al heel lang van overtuigd dat hij geen kinderen wil. Bart wil deze keuze definitief maken en zich laten steriliseren. Maar kan hij daarvoor een arts vinden? En wat heeft deze ingrijpende beslissing voor invloed op zijn leven en zijn omgeving? Een gevoelig onderwerp, waarover verschillende vooroordelen bestaan. De makers laten daarom bewust Bart aan het woord om zijn kant van het verhaal te vertellen. Op een respectvolle manier brengen zij de hoofdpersoon in beeld. Suze: “De documentaire zit vol contrasten die het verhaal nog sterker maken. Het zet kijkers echt aan het denken”.

Op dinsdag 12 november zal de documentaire ‘Gestampte Muisjes’ om 19:20 worden uitgezonden op 2DOC extra en daarna te bewonderen zijn op het platform van de Makers van Morgen. Verder zullen Suze, Laura en Robin ook te horen zijn in een podcast op de site van VPRO Makers van Morgen. Ze vertellen over het maakproces, het onderwerp en over hun toekomst. Bekijk de pagina van Campus Creators voor meer informatie.