Hogeschool van Amsterdam

Programma van oud-HvA student Manouk Samsom wint Televizierring

17 okt 2019 11:29 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Het reality programma Chateau Meiland heeft op 9 oktober De Gouden Televiezierring voor het beste programma gewonnen. Dit is zeker ook een verdienste van Manouk Samsom, voormalig HvA-student Media, Informatie en Communicatie: ze heeft het programma gedraaid, de regie gedaan en gemonteerd. Samsom volgde tijdens haar studie de minor Video&TV. Ze is afgestudeerd in 2012.

Chateau Meiland

Chateau Meiland is een Nederlands televisieprogramma op SBS6. In het programma wordt de familie Meiland gevolgd terwijl zij een kasteel in Frankrijk omtoveren tot een bed & breakfast. Het gezin leent hun achternaam aan het programma.

Televizierring

Het Gouden Televizier-Ring Gala is een jaarlijks gala waarbij de belangrijkste Nederlandse prijzen voor televisieprogramma's worden uitgereikt. Het gala vond dit jaar plaats op 9 oktober. Er worden meerdere prijzen uitgereikt, waarvan de Gouden Televizier-Ring (beste programma) de belangrijkste is. Chateau Meiland versloeg concurrenten Beste zangers en Expeditie Robinson, dat voor de vijfde keer was genomineerd.

‘Ze zijn precies zoals op tv’, interview met Manouk Samsom op HvanA.