Hogeschool van Amsterdam

Outburst Amsterdam barst uit zijn voegen van creativiteit

1 jul 2019 11:49 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Van 1 tot 5 juli organiseert de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie van de Hogeschool van Amsterdam Outburst Amsterdam: een meerdaags festival waarin de opleidingen tonen wat zij de stad Amsterdam te bieden hebben aan afstudeerwerk, talent en creativiteit. Outburst Amsterdam is het grootste festival dat een faculteit van de HvA ooit heeft georganiseerd.

Met het festival wil de faculteit DMCI de vier HvA-pijlers ‘student, kennisinstelling, samenwerken, Amsterdam’ tastbaar maken door het aanwezige talent te vieren met de studenten, de school en de stad. De ambitie is om met Outburst uit te groeien tot hét epicentrum van creatief Amsterdam.

Outburst Amsterdam 2019 laat zien hoe studenten, docenten en bedrijven samen creatieve oplossingen bedenken voor praktische uitdagingen in de samenleving. In een vijfdaags programma halen de opleidingen en het kenniscentrum van de faculteit alles uit de kast met exposities, optredens en bijzondere belevenissen op het gebied van fashion, digital interactive design, communicatie, media en ICT. Het festival is voor iedereen vrij toegankelijk.

Opening

De feestelijke start van Outburst is op maandag 1 juli om 17.00 uur in het Kohnstammhuis van de HvA. Daarna is er de mogelijkheid om de interactieve expositie van de meest opvallende werken van de studenten te bezoeken in het opblaasbare bouwwerk van Architects of Air.

Voor meer informatie, zie www.outburst.amsterdam