Hogeschool van Amsterdam

Gabrielle Claushuis wint VIVA400 Visionista-award

Studente Communicatie valt met app Mygappie in de prijzen

16 nov 2018 10:00 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Studente Gabrielle Claushuis heeft donderdagavond een VIVA400 Visionista-award in de wacht gesleept. Zij kreeg de prijs voor het grootste aanstormend talent voor haar app Mygappie, een tool tegen straatintimidatie. Gabrielle, die Communicatie studeert aan de Hogeschool van Amsterdam, won 10.000 euro aan mediawaarde.

Wat te doen als je je als vrouw onveilig voelt op straat? Iemand bellen geeft een fijner gevoel, maar wat als diegene niet opneemt? Volgens Gabrielle kon dit alles een stuk efficiënter en bedacht ze tijdens haar specialisatie Concept en Creatie de app Mygappie.

De app beschikt over een lijstje met contacten die tegelijkertijd worden gebeld wanneer je je onveilig voelt. De eerste vriend of vriendin die opneemt, krijg je direct aan de lijn. Met de rest van het lijstje wordt de verbinding direct verbroken. Zo kun je snel aan iemand laten weten wat er aan de hand is en waar je bent.

Springplank richting droomcarrière

Het idee en concept - Gabrielle liet ook daadwerkelijk een app bouwen - vielen in de smaak bij VIVA. Het tijdschrift zette dit jaar voor de elfde keer de meest inspirerende en succesvolle vrouwen van Nederland in het zonnetje. Aan de awardshow van donderdagavond in het Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky, gehost door vlogger Sanny Verhoeven en VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen, ging een heel traject vooraf.

Gabrielle na de awarduitreiking

Van alle inschrijvingen werden vijftig vrouwen geselecteerd, die hun idee pitchten voor de jury en een masterclassdag bijwoonden. Vijftien vrouwen gingen door naar de tweede ronde: een tweedaags event in het Château St. Gerlach in Valkenburg. Vervolgens werden er drie finalisten gekozen. Twee van hen, Gabrielle en Birgit van der Heijde, eindigden op een gedeelde eerste plaats. De jury kon niet kiezen uit beide ideeën. Birgit wil met haar Babs oppasservice de landelijke oppasservice worden die zich onderscheidt door persoonlijk contact.

Een regen van awards

Het regende awards in Krasnapolsky. Zo waren er naast de VIVA400 Visionista-awards ook prijzen voor de vaste categorieën Zakenwonders, Creatieven, Wereldverbeteraars, Knappe Koppen, Krachtpatsers en Techtalenten. Tevens was er een publieksprijs voor de VIVA400-vrouw met de meeste stemmen.

De jury bestond volledig uit succesvolle vrouwen als: Linda Hakeboom (tv-presentatrice en documentairemaker), Janneke Niessen (co-founder en CIO van Improve Digital) en José Woldring (founder en CEO van The Media Nanny en pr-agent).

HvA valt opnieuw in de prijzen

Voor de tweede keer op rij ging de VIVA400 Visionista-award naar een (oud-)student van de Hogeschool van Amsterdam. Vorig jaar was het de eer aan alumna Suzanne Eikmans met haar Festival Wallet. Toen zij tijdens haar opleiding Media, Informatie en Communicatie de specialisatie Mediaondernemerschap volgde, bedacht zij een app die plastic betaalmuntjes op festivals moet vervangen.