Hogeschool van Amsterdam

CMD Amsterdam: Digital Design Ethics conferentie op 26 november

“Onze digitale wereld als een mogelijke ‘plastic soep’: vervuild en onbeheersbaar”

14 nov 2018 12:00 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

De opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) van de Hogeschool van Amsterdam nodigt je van harte uit voor de Digital Design Ethics conferentie op maandag 26 november. De bachelorstudie, die zich richt op digitaal en interactief design, is de organisator van het event dat plaatsheeft in het EYE Filmmuseum in Amsterdam-Noord.

Volgens opleidingsmanager Harry Zengerink “lijken we in een tijd te leven waarin onze digitale wereld in een ‘plastic soep’ aan het veranderen is, net als onze oceanen”. De digitale wereld raakt vervuild en wordt onbeheersbaar, stelt hij. “Bij CMD Amsterdam leiden we de digital designers van de toekomst op. Samen met hen willen we de tendens van de zogenaamde plastic soep tegengaan.”

Keynotes en workshops over ethiek

CMD Amsterdam gaat graag dieper in op het belang van ethiek tijdens de conferentie Digital Design Ethics. Dit event voor professionals, creatieve bedrijven en design studenten kent keynotes van Amber Case (Calm Technology, Design for the Next Generation of Devices), Cennydd Bowles (Future Ethics) en Mike Monteiro (A Designer’s Code of Ethics Version 1.0 en Design is a Job). Daarnaast kun je tijdens workshops aan de slag met ethische kwesties in je eigen werk.

Studenten klaarstomen voor de toekomst

De conferentie past bij de overtuiging van CMD Amsterdam om de toekomstige digital designers in aanraking te brengen met ethische kwesties die in hun vakgebied spelen. “Tijdens de bacheloropleiding stimuleren we onze studenten om ethische vraagstukken te herkennen, erover na te denken en oplossingen te bedenken”, vertellen docenten Micky van Zeijl en Charlie Mulholland van de module Design Ethics. De studenten zullen in het werkveld immers veel met ethiek te maken krijgen. “Digitale technologieën zijn daarnaast steeds meer van invloed op ons dagelijks leven. We willen onze studenten daarom zo goed mogelijk voorbereid de wereld insturen.”

PS: De feestelijke lauch van Cyber Security Associate Degree is onderdeel van Outburst Amsterdam: het festival van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie van de Hogeschool van Amsterdam. Meer informatie over Outburst? Ga naar http://www.outburst.amsterdam