Hogeschool van Amsterdam

Het einde van project Storytelling komt in zicht

Blog #5

28 mei 2018 16:02 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

In dit blog vertellen vier studenten uit het propedeusejaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie over het project Storytelling. Merel Onrust, Simon de Vries, Femke Post en Sifra Kruijswijk, tevens studentenredacteuren van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie van de Hogeschool van Amsterdam, delen hun ervaringen tijdens het project.

Simon de Vries

Simon de Vries

“Het einde van project Storytelling is in zicht. Het groepsproduct is ingeleverd en ik ben al bijna helemaal klaar met mijn tijdschrift. Dinsdag is de deadline. Mijn andere projectleden hebben ook mooie individuele producten gemaakt. Volgende week zijn de exposities. Dan moeten we onze producten presenteren aan docenten, medestudenten en ouders. Dat betekent dat de druk toch wel een beetje voelbaar is om net als mijn groepsgenoten een mooi product te maken.

Gelukkig ben ik best blij met mijn eindresultaat. Als onderdeel van de opdracht heb ik feedback moeten vragen aan iemand binnen de doelgroep. Voor wie het niet meer weet (ik neem het je niet kwalijk): ik heb Netwerkpro als opdrachtgever. Deze organisatie helpt vrouwen een autonome toekomst te bouwen. De doelgroep bestaat uit werkende vrouwen. Daarom heb ik mijn zus om feedback gevraagd. Ze was positief: ik hoef bijna niets aan mijn product te veranderen. Het enige echte kritiekpunt is de vrouw op de cover van mijn tijdschrift. Haar neppe glimlach is te schrikwekkend voor mijn zus en ze adviseert me een andere foto te gebruiken.

Ik heb de feedback verwerkt. Mijn individuele verslag - een diashow die ik ook voor mijn eindpresentatie op 31 mei moet gebruiken - is bijna af. Nu nog de puntjes op de i zetten.”

Femke Post

Femke Post

“Voor het werken aan het individuele product kregen we ongeveer twee weken de tijd. Deze zijn al bijna om. Help. Voor de video die ik maak, moest ik rekening houden met het rooster van een ander. Hij was immers de hoofdpersoon in mijn video. Hierdoor werd het filmen steeds een beetje uitgesteld. Gelukkig vonden we een moment om te filmen, waardoor ik nog ruim de tijd heb om te editen. Het filmen was snel gedaan; ik had me van tevoren voorbereid door een draaiboek op te stellen.

Met editen heb ik een haat-liefderelatie. Mijn valkuil ligt altijd bij het uitproberen van nieuwe effecten, voice-overs en lettertypes. Ik kan uren bezig zijn met het uitproberen van nieuwe dingen. Hiermee verlies ik vaak tijd doordat ik het hele proces vaak weer terugdraai. Al met al gaat het editen nog redelijk soepel. Ik hoef nog maar een paar details toe te voegen om het product in te kunnen leveren. Nog heel even.”

Sifra Kruijswijk

Sifra Kruijswijk

“Deze week hard gewerkt aan het individuele product. Ik ga een (hopelijk) goede website bouwen voor het International Office. Aangezien het een tijd geleden is dat ik Adobe Muse heb gebruikt, moest ik weer even de fijne kneepjes leren. Ik heb een aantal uitlegvideo’s bekeken en wat dingen uitgeprobeerd. Ik ben erachter gekomen dat deze werkwijze toch niet helemaal mijn ding is, omdat je even goed de tijd moet nemen om het programma goed te leren. En laat tijd nou altijd een dingetje zijn bij mij. Tijd is schaars. Anyway, wat moet dat moet. Ik heb product 1.0 af en twee mensen uit de doelgroep geïnterviewd. Ik moet de resultaten nog verwerken en mijn product hierop aanpassen. Aankomende week moet het definitieve product af zijn en moet ik hierover een presentatie geven. Nog even doorbijten dus!”

Merel Onrust

Merel Onrust

“We zitten momenteel in een van de laatste weken van het collegejaar. Volgende week hebben we enkel nog een tentamen en vindt de expositie van project Storytelling plaats, daarna hebben we vakantie. Dat betekent niet dat we nu achterover kunnen leunen; we moeten nog even aan de bak voordat we van de zon kunnen genieten.

Vorige week heeft mijn groepje een aantal workshops gevolgd bij Young Talent Factory, onze opdrachtgever, zodat we weten wat het bedrijf precies doet. Deze informatie is nuttig voor de opdracht. Vrijdag hebben we ons definitieve product aan onze groepsgenoten gepresenteerd en daar feedback op gekregen. Nadat ik deze verwerkt had, heb ik mijn powerpointpresentatie afgemaakt. Deze moest vanochtend om half negen ingeleverd zijn.

Ik ben tevreden met mijn eindproduct. Ik heb een magazine gemaakt waarin de kleuren van de Young Talent Factory en onze story terugkomen. Het was interessant en leuk om alle kennis die je in het afgelopen jaar hebt opgedaan, nu in de praktijk te kunnen brengen.”