Hogeschool van Amsterdam

Mode met een verhaal

Amsterdam Fashion Institute toont zeven korte modefilms

25 jan 2018 15:04 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) tonen vanaf dinsdag 30 januari zeven zelfgemaakte modefilms in bioscoop het Ketelhuis in Amsterdam. De films zijn geïnspireerd op de laatste collectie van een nieuwe generatie modeontwerpers als Nadie Borggreve, Raisa Kok, Boaz van Doornik, Rachel Cheong en Schepers Bosman. De films zijn tot en met vrijdag 2 februari te zien.

Van script tot screening

De nog nooit eerder vertoonde fashionfilms zijn gemaakt voor de minor Fashion and Visual Culture. Studenten hadden tien weken de tijd om een film in elkaar te zetten. Ze richtten zich daarbij niet alleen op het visuele aspect, maar ontwikkelden tevens een uniek verhaal dat aansluit op de visie van de ontwerper en zijn collectiestukken. Ieder aspect van het filmproject werd door de studenten zelf vervuld: van de art-direction en styling tot de productie van complete filmsets.

Fashion and Visual Culture

De minor van het AMFI leidt studenten op tot professionals op het gebied van mode en beeld(cultuur). Verscheidene mode- en filmprofessionals gaven bij het filmproces advies. Zo was de Nederlandse regisseur Aaron Rookus betrokken, bekend van Een goed leven (Gouden Kalf voor Ariane Schluter als beste actrice in een televisiedrama).

AMFI-studenten van voorgaande edities wonnen met hun films onder meer prijzen op het Fashion Film Festival Milano en Berlin Fashion Film Festival.

Bekijk de korte modefilms

Kom naar het Ketelhuis en bekijk de korte modefilms. Tickets kosten €5 en zijn verkrijgbaar via www.ketelhuis.nl .