Hogeschool van Amsterdam

Anna Nooshin haalt bij HvA 1.300 euro op voor Serious Request

6 nov 2017 14:45 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Online onderneemster, schrijfster en presentatrice Anna Nooshin en haar goede vriendin Lizzy van der Ligt, blogger en styliste, hebben op de Hogeschool van Amsterdam (HvA) 1.300 euro opgehaald voor het Rode Kruis. Het duo stylede op vrijdag 3 november bloemen in het kader van Serious Request.

Wie vrijdag het Benno Premselahuis (BPH) binnenkwam, rook gelijk de geur van verse bloemen. Anna en Lizzy waren er druk in de weer met bloemschikken. Tientallen, voornamelijk vrouwelijke, studenten waren op het event afgekomen: om zelf een boeket samen te stellen, een creatie te kopen van het duo of om enkel een glimp van hen op te vangen.

Bloemen als hobby

Bloemschikken blijkt een grote hobby van de vriendinnen te zijn. “Ik ben vrij chaotisch en door bloemschikken word ik wat rustiger in mijn hoofd”, vertelt Anna. Lizzy vindt het vooral belangrijk om een goed doel te steunen. “En hoe leuk is dat als dat kan met je hobby?”

Sommige studenten kwamen enkel een kijkje nemen om Anna in het echt te zien en om met haar op de foto te gaan. Daar had de ondernemende Anna wat op bedacht: studenten die met haar of Lizzy op de foto wilden, moesten eerst een bedrag schenken aan Serious Request.

Foto: Sifra Kruijswijk

Verloren families

Dj Herman Hofman van 3FM was ook aanwezig en deed live verslag op de radio. Hij opende het event door te vertellen over het doel dat dit jaar centraal staat bij Serious Request. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijtgeraakt door een ramp of conflict. 3FM zamelt dit jaar geld in om ouders en kinderen te herenigen. Alle opbrengsten gaan naar het Rode Kruis, dat vermiste familieleden opspoort, het contact probeert te herstellen en gezinnen bij elkaar brengt.

Tijdens de creatieve middag liep er voor sommigen nog een bekend gezicht rond. Alumnus Jos Willemsen, die aan de HvA Media, Informatie en Communicatie studeerde, werkt nu bij 3FM voor Serious Request. Jos: “Velen hebben Anna Nooshin hoog zitten en dat kun je goed terugzien, want wat is het gezellig druk!”

Met de doe-het-zelfmiddag werd 650 euro opgehaald. Anna verdubbelde dat bedrag vervolgens. Daarmee kwam de eindstand van deze actie op 1.300 euro.

Door: Sifra Kruijswijk