Hogeschool van Amsterdam

HvA haalt prestigieus game-event naar Amsterdam

5 okt 2017 16:17 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Technische Universiteit (TU) Eindhoven hebben dit jaar de prestigieuze, internationale topconferentie CHI Play naar onze hoofdstad gehaald. Het lectoraat Play & Civic Media van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie van de HvA is de host van het jaarlijkse evenement op het gebied van Game Design en Human Computer Interaction.

Van 15 t/m 18 oktober vindt CHI Play plaats in Pakhuis de Zwijger. De conferentie zelf is besloten, maar een aantrekkelijk nevenprogramma op verschillende lokaties maakt het voor een breed publiek mogelijk om een kijkje nemen in deze innovatieve gamewereld.

Zo geeft de gerenommeerde, Amerikaanse game designer Ian Bogost op zondag 14 oktober om 19.30 uur met zijn keynote speech het startsein voor de CHI Play in Pakhuis de Zwijger . Hij gaat onder meer in op het belang van (video)games in de samenleving.

Ook zijn er verschillende workshops en panelgesprekken tijdens het symposium. Deze programmaonderdelen zijn tegen gereduceerde prijzen te bezoeken.

Naast de conferentie is de expositie ‘Dutch Courage ’ gratis te bezoeken, waar meer dan 25 excellente voorbeelden te zien zijn van game design in Nederland. Betrokken designers vertellen in MediaMatic over hun creaties, zoals een interactieve muur die reageert op menselijke inbreng. “De Nederlandse game industrie is wereldberoemd’’, meent lector Ben Schouten van de HvA. “Ze zoekt namelijk oplossingen voor maatschappelijke problemen. Vooral in de gezondheidszorg en het onderwijs kunnen games gedrag veranderen en bijdragen tot ontwikkeling.”

CHI Play, ’s werelds grootste, academische conferentie op het gebied van games, wil onderzoek naar het digitale spel bevorderen om zodoende een basis te leggen voor de toekomst ervan. Bekijk het volledige programma .