Hogeschool van Amsterdam

HvA-studenten worden 'storytellers' voor ondernemers

Communicatiestudent Bryan doet wekelijks verslag van het project ‘Storytelling’

31 mei 2017 09:24 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Hi, ik ben Bryan, propedeusestudent Communicatie. Als mensen vragen wat ik doe, dan zeg ik altijd dat ik ‘oplossingen bedenk voor problemen.’ De creatieve projecten die daaruit voorkomen, leg ik graag vast. Dat doe ik normaliter aan de hand van foto´s en verslagen in mijn eigen portfolio, maar voor de gelegenheid heeft de HvA mij gevraagd om jouw tijdlijn de komende weken te bestoken met een verslag van een van die projecten: het project Storytelling. Maak je geen zorgen, ik probeer zorgvuldig om te gaan met iedere letter die ik tik - en die jij leest.

Project Storytelling

Komende maand ga ik – en alle andere propedeusestudenten van MIC en CO - samen met 26 lokale ondernemers het ‘verhaal' van hun onderneming opstellen. Het leuke aan dit project is dat de opdrachtgevers vaak kleine bedrijfjes of start ups zijn, die echt met een vraagstuk te maken hebben op het gebied van storytelling. Het is onze opdracht om hun verhalen zo gericht mogelijk over te brengen aan de doelgroepen. Zo ontstaan er 100 verhalen van Amsterdamse ondernemers. In een wekelijkse column ga ik je vertellen wat mijn (en onze) workflow is gedurende dit project. Waar we tegenaanlopen, of wat juist heel erg lekker gaat. Ik probeer een herkenbaar beeld te schetsen en zal het relevant houden, want de kans is best wel groot dat jij hetzelfde project doorloopt.

Chick on a Stick…

We hebben net de kick-off gehad en ‘Chick on a Stick’ is de opdrachtgever die mijn team is toegekend. Chick on a Stick is niet wat je denkt… Cola-kip, heb je daar wel eens van gehoord? Dat is kip, klaargemaakt in een speciale colasaus. Het is sportvoedsel dat in Canada heel gebruikelijk is, maar in Nederland vinden we het nog wat vreemd. Met een foodtruck vol met ‘cola-kip’ rijden twee HvA-docenten in hun vrije zomermaanden de (food)festivals van Nederland af. Het concept is ontstaan tijdens een bezoek aan Canada, zo vertelde Rick, één van de eigenaren van Chick on a Stick. Omdat zowel Rick als Nisha, zijn compagnon, het erg druk hebben, hebben ze ons gevraagd met nieuwe inzichten te komen en een goed verhaal neer te zetten aan de hand van storytelling.

Mijn verhaal over hun verhaal wordt vervolgd… volgende week verder!

Tekst en foto´s: Bryan Suiker