Hogeschool van Amsterdam

Zeshonderd HvA-studenten maken video’s voor Zapp Your Planet

24 apr 2017 15:52 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Ruim zeshonderd eerstejaarsstudenten van de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben 84 video’s gemaakt om aandacht te vragen voor de actie van Zapp Your Planet om haaien te beschermen. Deze dieren worden wereldwijd met uitsterven bedreigd. Het videoproject is een samenwerking tussen de HvA, NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds.

Ludieke acties, persiflages en video’s met Bekende Nederlanders: de studenten hebben alles uit de kast gehaald om kinderen en scholen te mobiliseren in actie te komen voor Zapp Your Planet, waarbij geld wordt ingezameld voor een beschermde diersoort. Dit jaar staat de haai centraal. Zapp Your Planet vraagt in deze actie met name aan kinderen om via allerlei activiteiten geld in te zamelen. Met de online content in de vorm van video’s hopen de HvA-studenten publiciteit voor de inzamelactie te generen waardoor meer kinderen aan de actie meedoen.

Benieuwd naar de sneak peek?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De 21 beste HvA-video’s gaan naar NPO Zapp en worden op het YouTube-kanaal van de zender gepubliceerd. De winnende video, gekozen door een Zapp-jury, wordt uitgezonden tijdens de liveshow van Zapp Your Planet op 13 mei. Tijdens de uitzending wordt ook het eindbedrag bekendgemaakt.