PostNL zet CMD’ers in voor herontwerpen postautomaten

3 feb 2017 15:52 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Tweedejaarsstudenten van Communication and Multimedia Design (CMD) gaan een herontwerp maken voor de gebruikersinterfaces van de innovatieve Pakket- en Briefautomaat (PBA) van PostNL. Daarom is er een PBA geplaatst naast het Theo Thijssenhuis aan de Weesperstraat.

De studenten kunnen testen hoe de gebruikerservaring verbeterd kan worden. Het streven is om de PBA na het lesprogramma op de campus te plaatsen zodat klanten van PostNL er daadwerkelijk gebruik van kunnen maken.

Meer PBA’s

PostNL wil de gebruikerservaring op orde hebben en verwacht veel van de studenten. Het is de bedoeling dat er op steeds meer locaties in Nederland PBA’s komen. PostNL en CMD willen daarom ook na de module de samenwerking voortzetten om de automaten te blijven optimaliseren.

In Almere staan reeds elf postautomaten en dat is een succes. Klanten kunnen er geheel zelfstandig, 24/7, hun pakketten ophalen of versturen. De postautomaat bij het Theo Thijssenhuis werkt momenteel in testmodus en is daarom niet bruikbaar voor klanten van PostNL.