Amsterdam Fashion Institute (AMFI) host negentiende editie IFFTI

16 feb 2017 10:29 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Hoe kan het hoger onderwijs de mode-industrie helpen veranderen? Hoe lang is de huidige manier van werken nog houdbaar? Wat zijn de mogelijke oplossingen? Kunnen aanpassingen in consumentengedrag, technologie en nieuwe business-modellen een antwoord geven? Tijdens de negentiende editie van International Foundation of Fashion Technology Institutes (IFFTI), dat dit jaar neerstrijkt in Amsterdam, wordt een antwoord gezocht op bovenstaande en andere vragen. AMFI host het congres op 28, 29 en 30 maart 2017.

In de mode-industrie is al jaren een verschuiving gaande: kosten moeten lager, het productieproces flexibeler. Kleding moet goedkoper, in grotere hoeveelheden en sneller geproduceerd worden. De industrie ondervindt daarvan steeds vaker problemen, zowel op humanitair als ecologisch vlak.

Tijdens het jaarlijkse IFFTI-congres, dat wereldwijde bekendheid geniet, komen 250 bezoekers afkomstig van 54 mode-instituten naar onze hoofdstad om zich bezig te houden met het thema van dit jaar: “Breaking the Rules”. Beweging in de mode-industrie, kwantiteit versus kwaliteit, technologie en sustainability zijn onderwerpen van gesprek. Tijdens de driedaagse conferentie zijn er lezingen, workshops en een avondprogramma.

Voorafgaand aan het congres zijn ruim 150 abstracts ingestuurd door onderzoekers en docenten uit het vak. Daarvan worden een dertigtal papers gepresenteerd. Ook de studenten is gevraagd om grafische ontwerpen in te sturen. Het congres wordt bezocht door onderzoekers, docenten, professionals uit het bedrijfsleven en studenten. Het congres is via webcollege door iedereen te volgen. De uitzendingen komen een dag na opname online.

Over IFFTI

IFFTI is een belangrijke internationale organisatie die toonaangevende modeopleidingen vertegenwoordigt. Meer dan 54 universiteiten van over de hele wereld maken deel uit van deze organisatie.