CMD-docent start crowdfundingsactie voor vluchtelingen Lesbos

24 jan 2017 15:41 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Drieduizend euro ophalen voor vluchtelingen op Lesbos – dat was het doel van Communication and Multimedia (CMD)-docent Marie Meeusen en haar partner Frank Rouers. Inmiddels staat de teller van hun crowdfundingsactie op vijfduizend en er wordt nog steeds gedoneerd. Samen met elf studenten van de HvA vertrekt het tweetal begin februari naar het Griekse eiland om de handen uit de mouwen te steken.

De kampen in Lesbos gaan gebukt onder streng winterweer, dus alle hulp is welkom. Eerder werd al een deel van de opbrengst overgemaakt naar hulporganisaties ter plaatse om te investeren in ondergoed voor baby’s en een beschut 'community center' in het semi-permanente kamp Kara Tepe.

Op Lesbos verblijven zo’n zesduizend vluchtelingen, waarvan de helft bestaat uit kinderen. Door de Turkijedeal is hun toekomst nog een stuk uitzichtlozer geworden, waardoor investeren in een leefbaar verblijf op het eiland nog belangrijker wordt.

Meeusen en Rouers startten de organisatie Live 4 Love Lesvos en hopen met de hele groep van 18 vrijwilligers in totaal 20.000 euro op te halen. Doneren kan nog tot het einde van hun reis via de pagina op doneeractie.nl.