Hogeschool van Amsterdam

Afgevaardigden FDMCI Research Award bekend

14 sep 2016 14:29 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Tijdens de voorronde van de Research Award bij de faculteit DMCI zijn dinsdag 14 september Jan Hellings (docent HBO-ICT), Marjolijn Ruyg (docent CMD) en Guido Jansen (alumnus Informatica) geselecteerd om de faculteit te vertegenwoordigen bij de halve finale op 25 oktober. De jury was ‘overwhelmed’ door de 4 minuten durende pitches van de kandidaten.

Learning Analytics Dashboard

Jan Hellings trapte af: met het Learning Analytics Dashboard (LAD) kan de online voortgang van een student worden getoond, wat idealiter invloed zou hebben op de resultaten van de student. Dat bleek niet per se het geval, maar omdat Jan een ‘stroef’ onderwerp dapper belicht en omdat het onderzoek kwantitatief van aard is, was de jury erg te spreken over zijn research.

Data dubbelganger

Marjolijn Ruyg toonde in haar presentatie duidelijk aan dat ze zich al lange tijd bezighoudt met het fenomeen ‘Data dubbelganger’. Door middel van online dataverzameling kunnen we in grote mate voorspellen wat ons gedrag is. In hoeverre herkennen we onszelf in onze virtuele dubbelganger en hoe gaan we met dit fenomeen om? Een onderzoek dat bijdraagt in het opleiden voor een nieuwe wereld.

Buurtinzicht

De winnende student is Guido Jansen met zijn dashboard Buurtinzicht. Met dit dashboard kunnen burgers feedback geven aan de gemeente over de informatie die zij van hen ontvangen. Er lijkt een gat te zijn tussen wat de overheid communiceert en waar burgers en ondernemers behoefte aan hebben. De jury is te spreken over het informatieve beeld dat hij presenteert en is benieuwd naar meer.

Op 25 oktober strijden de afgevaardigden van alle faculteiten om een plek in de finale van de Research Award. Die vindt plaats op 7 december.