BOOT showcase ‘Ontmoet de stad’

Focus op veelzijdigheid Amsterdam

3 jul 2016 10:00 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Hoe werken verschillende bevolkingslagen in Amsterdam met elkaar samen? Een showcase met audiovisuele middelen van de Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling (BOOT) liet dit op 30 juni zien in de HvA studio.

De interactieve tentoonstelling nam de bezoekers mee in de ontmoetingen die dagelijks plaatsvinden tussen studenten, docenten, bewoners en onderzoekers in Amsterdam. Dit werd gedaan door middel van een interactieve audiotour, opgezet door studenten van verschillende faculteiten van de HvA.

Simulatiegesprekken

De middag werd geopend door projectmanager Daniël Haverkort, wethouder Simone Kukenheim en decaan Faculteit Maatschappij en Recht Jean Tillie.

Door middel van een app konden bezoekers gebruikmaken van een audiotour. Deze audiotour gaf achtergrondinformatie bij afbeeldingen, teksten, gedichten en zelfs simulatiegesprekken.

Studenten van de HvA hielden deze gesprekken tussen inwoners en BOOT-medewerkers, om de bezoekers een indruk te geven van wat BOOT doet. Zo was er bijvoorbeeld een presentatie over de psychologische effecten van spelen met kinderen, waaraan BOOT probeert bij te dragen door speelgoed uit te lenen aan ouders die hier zelf geen geld voor hebben.

Vaardigheden voor de buurt

Het idee achter BOOT is dat competenties en vaardigheden van studenten, docenten, onderzoekers en professionals ter beschikking worden gesteld aan een buurt. Dat kan bijvoorbeeld door een spreekuur, maar ook door medewerkers deel te laten nemen aan het programma ‘De Keukentafel’, om inzicht te krijgen in de buurt. Op die manier probeert BOOT wijken in Amsterdam zoveel mogelijk te helpen.

Meer weten over deze kenniswinkel waar studenten van de HvA diensten leveren aan bewoners en organisaties in Amsterdamse wijken? Bekijk de website van BOOT.

Door Jesse de Kruijff