Studenten HvA winnen zilveren SpinAward

2 mei 2016 11:50 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Team SheepTogether – bestaande uit studenten van de HvA-opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) won donderdag 21 april een zilveren SpinAward. Met de app SheepTogether kunnen vertraagde of gestrande treinreizigers in contact komen met andere reizigers met dezelfde eindbestemming en gezamenlijk een taxi nemen.

Het Sieraad in Amsterdam zit tijdens de finale vol met nerveuze SpinAwards genomineerden die kennis met elkaar maken tijdens de pre-borrel. Het perfecte momenten om te netwerken aangezien er ook mensen uit het bedrijfsleven aanwezig zijn. Het programma gaat al gauw van start en alle genomineerden worden naar hun tafel geleid. Aansluitend worden de winnaars bekendgemaakt: Onder per categorie één gouden en twee zilveren SpinAward(s). Na het voorgerecht is de categorie Young Talent aan de buurt. Deze bestaat uit studenten met een innovatief idee voor de digitale media.

Zilver voor SheepTogether

De inzendingen zijn beoordeeld op creativiteit, interactiviteit en effectiviteit. Zilver wordt gewonnen door een van de HvA-teams. Met de app ‘SheepTogether’ kunnen vertraagde of gestrande treinreizigers in contact komen met andere reizigers met dezelfde eindbestemming en gezamenlijk een taxi nemen. Hiermee hopen Jardi Kroes, Dieuwertje Okkels, Sophie Hoeboer, Jurre Visser, Merlijn Vos en Pim Jenniskens dat te laat komen door de trein verleden tijd wordt.

Met de app kun je mensen in de buurt vinden die naar dezelfde bestemming moeten, een taxi regelen en de kosten zien. Via een ingebouwde chatfunctie heb je direct mogelijkheid met medereizigers te overleggen waar je afspreekt. Door partnerships aan te gaan met onder andere Schipholtaxi hopen de studenten het idee lucratief te kunnen maken.

De SpinAwards worden uitgereikt sinds 1998 als onafhankelijke prijzen voor creativiteit in digital communicatie.