Aankondiging: Jammen op de HvA tijdens de Global Game Jam 2017

9 jan 2017 12:31 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

De opleiding HBO-ICT van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is komend jaar voor de vijfde keer host van de Global Game Jam. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement krijgen teams 48 uur de tijd om een werkende game rond een bepaald thema te produceren. De Global Game Jam vindt plaats op vrijdag 20 januari tot en met zondag 22 januari 2017.

De populariteit van de Global Game Jam blijft toenemen in Nederland: het aantal jam-locaties stijgt jaarlijks. Nederland heeft tijdens de Global Game Jam 2017 elf jam-locaties, die samen plaats bieden aan maar liefst duizend jammers. Bij de Hogeschool van Amsterdam kunnen deelnemers jammen in het Muller-Lulofshuis, gevestigd op de HvA Amstelcampus.

Het animo voor de HvA jam-locatie is nog steeds erg groot: alle beschikbare plekken waren binnen twee weken volgeboekt. Naast docenten en studenten van de opleiding HBO-ICT, doen ook docenten en studenten mee van andere hogescholen en universiteiten zoals de HKU, Grafisch Lyceum Utrecht en DelftTech, maar ook professionals uit de game-industrie zoals Riot Games, Wooga, Little Chicken en Cool Games.

Benieuwd naar de voorgaande edities van de Global Game Jam Amsterdam? Kijk op amsterjam.org voor een impressie. Liever de Global Game Jam 2017 van dichtbij meemaken? Kom dan in het weekend van 20 januari een kijkje nemen in het HvA Muller-Lulofshuis.